ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη μετά από 23 χρόνια ο «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου»!

Μετά από ανθρωποκυνηγητό 23 ετών, οι ιταλικές αρχές κατάφεραν επιτέλους να συλλάβουν έναν από τους πλέον καταζητούμενους της χώρας – τον Ρόκο Μοράμπιτο, τον επονομαζόμενο και «βασιλιά της κοκαΐνης του Μιλάνου».

Ο 50χρονος μαφιόζος, μέλος της οργάνωσης Ντράνγκετα της Καλαβρίας,  συνελήφθη στην παραλιακή πόλη Πούντε ντελ Εστε, στην Ουρουγουάη.

Η ιταλική αστυνομία αναζητά τον Μοράμπιτο από το 1994 όταν αποκαλύφθηκε ότι πλήρωσε 16 δισ. λιρέτες – δηλαδή 6,7 εκατ. ευρώ- για να εισάγει στη χώρα ένα τόνο κοκαΐνης.

Το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του εκδόθηκε το 1995 με στόχο να εντοπιστεί και να εκδοθεί στην Ιταλία όπου καταδικάστηκε ερήμιν σε 30 χρόνια φυλάκισης.

Ο ιταλικός Τύπος μεταδίδει ότι οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το μαφιόζο όταν εκείνος έκανε το «μοιραίο λάθος» να γράψει την κόρη του σε κολέγιο με το πραγματικό της όνομα. Τότε, η αστυνομία εντόπισε τα ίχνη του και ξεκίνησε επιχείρηση για να τον συλλάβει. Ο 50χρονος είχε στενούς δεσμούς με τα καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής, με αποτέλεσμα να γίνει γρήγορα ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Ο Μοράμπιτο θα παραμείνει στις φυλακές της Ουρουγουάης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσής του στην Ιταλία, μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει κάποιους μήνες.