ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Document-page-001

Αμπελόκηποι: Εγκαινιάζεται το νέο Πολιτιστικό Κέντρο-στολίδι του Δήμου κόστους 2.800.000 ευρώ

Πραγματοποιούνται την Κυριακή 20/03 στις 11:30 π.μ. τα εγκαίνια του «Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου», της θεατρικής σκηνής «Σοφία Βέμπο» και της έκθεσης έργων ζωγραφικής με το στόμα του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη.

Οι αγώνες δεκαετιών για την απόκτηση ενός σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου δικαιώθηκαν και πλέον οι δημότες, κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης θα μπορούν να απολαμβάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ένα εκπάγλου ομορφιάς κτήριο στο κέντρο των Αμπελοκήπων, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 22.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 4,9 εκατομμυρίων Ευρώ που μετά την έκπτωση κόστισε 2,8 εκατομμύρια Ευρώ, χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά με ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποτελείται από: 1) μία πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα θεαμάτων (θέατρο) 300 θέσεων, με τις απαραίτητες εξυπηρετήσεις, σκηνή και τους αντίστοιχους χώρους υποδοχής, 2) βιβλιοθήκη, 3) αίθουσες χορού και γυμναστικής, 4) γραφεία, βοηθητικούς χώρους και 5) διώροφο υπόγειο χώρο στάθμευσης και 6) ισόγειο πλατεία σε πυλωτή και κήπο.

Το κτήριο είναι απόλυτα λειτουργικό ως προς το ισόγειο και 4ο και 5ο όροφο, το θέατρο με όλους τους χώρους υποστήριξης. Το έργο ελέγχθηκε από τη διαχειριστική αρχή και τις ευρωπαϊκές αρχές, είχε μηδέν παρατηρήσεις και κρίθηκε έργο προτεινόμενο ως πρότυπο για έργα της κατηγορίας του.