ΕΙΔΗΣΕΙΣ
iremia

Αμερικανός πεζοναύτης αποκαλύπτει την top συμβουλή για να μένει κανείς ήρεμος

Ενας αμερικανός πεζοναύτης αποφάσισε να αποκαλύψει το απόλυτο μυστικό για να μένει κανείς ήρεμος. Εχοντας βιώσει πολύ δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις, ο ίδιος πειραματίστηκε με διάφορες τεχνικές και τελικά κατέληξε σε εκείνη που πάντα τον χαλαρώνει.
Πρόκειται για έναν τρόπο αναπνοής τον οποίο άρχισε να υιοθετεί από τις δύσκολες στιγμές της απαιτητικής εκπαίδευσής του και τελικά του φάνηκε σωτήριος όταν βρισκόταν σε πεδία μάχης, καθώς τον κρατούσε ψύχραιμο και με καθαρό μυαλό.

Ο ίδιος περιγράφει τη συγκεκριμένη τεχνική αναπνοής ως «box breathing» και την περιγράφει ως εξής: Στην αρχή πρέπει να αδειάσεις τους πνεύμονες σου από αέρα ξεφυσώντας όσο περισσότερο μπορείς. Κρατάς τους πνεύμονες άδειους μετρώντας μέχρι το 4. Μετά αναπνέεις από τη μύτη επίσης για 4 χρόνους. Κρατάς τον αέρα μέσα σου ξανά μετρώντας μέχρι το 4, προσπαθώντας να είσαι ήρεμος και χωρίς να δημιουργείς πίεση στην πλάτη. Στη συνέχεια βγάζεις τον αέρα ήρεμα από τη μύτη πάλι σε 4 χρόνους.

Οπως συμβουλεύει ο πεζοναύτης, το ιδανικό είναι να κάνεις αυτή την άσκηση συνεχόμενα και σε ήρεμο κυκλικό τέμπο επί 5 λεπτά.

Πάντως όσοι έχουν ασχοληθεί με τη γιόγκα αναγνωρίζουν στην παραπάνω αναπνοή συνηθισμένες ασκήσεις που βοηθούν το σώμα να ηρεμήσει και το μυαλό να συγκεντρωθεί.