peripoliko-astunomia

Έξι γυναίκες στόχοι απατεώνων στην Καβάλα

Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεφυτρώνουν οι σπείρες απατεώνων που προσπαθούν να πείσουν γονείς ότι τα παιδιά τους ενεπλάκησαν σε θανατηφόρο τροχαίο και χρειάζονται χρήματα για να μην κατηγορηθούν. Για ένα τέτοιο κύκλωμα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες στην Καβάλα.

Μέσα σε ένα μεσημέρι, δυο άγνωστοι άνδρες και μια γυναίκα αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έξι μητέρες στην πόλη και τα κατάφεραν μόνο με μια από αυτές. Ο ένας άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 68χρονη παριστάνοντας τον αστυνομικό και της ζήτησε χρήματα για να εξασφαλίσει δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση στην κόρη της που τάχα είχε προκαλέσει θανατηφόρο δυστύχημα.

Για να πειστεί το θύμα, μια γυναίκα της μίλησε κλαίγοντας στο τηλέφωνο ζητώντας της να την βοηθήσει. Έτσι, ορίστηκε συνάντηση στην οποία εμφανίστηκε ο δεύτερος άνδρας, στον οποίο η 68χρονη παρέδωσε 1.000 ευρώ. Όταν αποκαλύφθηκε η κομπίνα και η ταραγμένη γυναίκα έκανε καταγγελία στην Ασφάλεια, αποδείχθηκε ότι το ίδιο μεσημέρι οι δράστες είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλες πέντε γυναίκες ηλικίας 59, 62, 69, 76 και 85 χρόνων, αλλά εκείνες δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα.