ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας Σύρος… Τομ Χανκς στο Terminal της Κωνσταντινούπολης

Η ταινία «The Terminal» γυρίστηκε το 20o4, με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, ο οποίος υποδυόταν έναν άνθρωπο που -λόγω πολιτικών συνθηκών στη χώρα του- εγκλωβίστηκε σε αμερικανικό αεροδρόμιο.

Σήμερα, 12 χρόνια μετά, ένας Σύρος παραμένει για έναν ολόκληρο χρόνο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ζώντας έναν πραγματικό εφιάλτη.

 


Όπως καταγγέλλει η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία, η Άγκυρα ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με την υπόθεση του Fadi Mansour που, από τις 15 Μαρτίου του 2015, βρίσκεται σε έναν χώρο χωρίς φυσικό φως ή κρεβάτια, που ονομάζεται δωμάτιο για «Προβληματικούς επιβάτες» στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Η διεθνής οργάνωση ήδη έχει απευθύνει έκκληση προς την Τουρκία να απελευθερώσει τον Σύρο πολίτη και σχολιάζει πως οι συνθήκες κράτησης ενδεχομένως να συνιστούν «σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση».

Ο Σύρος έχει δηλώσει πως έφυγε από τη χώρα του για να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία, πέρασε περίπου ένα μήνα στην Τουρκία, προσπάθησε να πετάξει στη Μαλαισία, αλλά του αρνήθηκαν την είσοδο και επέστρεψε στην Τουρκία.

«Ένας χρόνος είναι αρκετός – έχω ανάγκη την ελευθερία μου», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Πηγή: efsyn.gr