mouzalas

Θύελλα αντιδράσεων για Μουζάλα που αποκάλεσε τη FYROM ως «Μακεδονία» – Παραίτηση ζήτησε ο Καμμένος

Δριμύτατες αντιδράσεις ακόμη και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού  προκάλεσε η αναφορά του όρου «Μακεδονία» από τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική Γιάννη Μουζάλα, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης.

Την παραίτηση του κ.Μουζάλα ζήτησε με μήνυμα του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Δεν αρκεί η συγγνώμη του Γ. Μουζάλα, ζητώ την παραίτηση του», έγραψε ο κ. Καμμένος.

Ο Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε τη FYROM ως «Μακεδονία» , μιλώντας για την κατάσταση στην Ειδομένη και για το συμβάν της Δευτέρας, όταν περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες (σύμφωνα με τις αρχές της ΠΓΔΜ), πέρασαν τα σύνορα για να βρεθούν στη γειτονική χώρα. Τόνισε αναλυτικά: «Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία [σ.σ. την ΠΓΔΜ].

Ν.Δ.: Ο Γ. Μουζάλας να σκεφτεί την παραίτηση

«Να σκεφτεί σήμερα το βράδυ ακόμη και την παραίτησή του» ζητεί από τον αναπληρωτή υπουργό η Νέα Δημοκρατία. Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός «ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».
«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα», αναφέρει  η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι «το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες».

Ανδρ. Λοβέρδος: Να πάρει θέση ο Αλ. Τσίπρας για Γ. Μουζάλα
Για «ατόπημα» του αναπληρωτή υπουργού κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καταλογίζοντας του ότι, αναφέροντας την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα επί δεκαετίες.
«Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση», προσθέτει ο κ. Λοβέρδος.

Μαξίμου: Υποκριτική η προσπάθεια αποδυνάμωσης του Γ. Μουζάλα
«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία «ΠΓΔΜ»», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.
«Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» είναι το λιγότερο υπερβολή», σχολιάζουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν επίσης ότι «η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».




One thought on “Θύελλα αντιδράσεων για Μουζάλα που αποκάλεσε τη FYROM ως «Μακεδονία» – Παραίτηση ζήτησε ο Καμμένος

Comments are closed.