gamos4

Ένας θρύλος της Θεσσαλονίκης που ποτέ δεν θα ξεχασθεί!!!

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια! που ο  Απόστολος Τσουρέκας δεν είναι κοντά μας. Πέντε χρόνια κατά τα οποία η απουσία του είναι αισθητή σε όλους όσους είχαμε την χαρά και την τιμή να είμαστε φίλοι του.

Ο Απόστολος λείπει από την πόλη. Η διορατικότητα του, η εξωστρέφεια του, η ντομπροσύνη του, η καλός εννοούμενη μαγκιά του, ο μποέμ τρόπος ζωής του στην εποχή του γκρίζου και της μιζέριας απουσιάζουν.

Απόστολος Τσουρέκας (13/8/1948 – 13/7/2011)

Ο Απόστολος Τσουρέκας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του προέρχεται από τον Κοκκινοπλό Ελασσόνας. Σπούδασε στη Γερμανία Διοίκηση Επιχειρήσεων, όπου ταυτόχρονα εργαζόταν. Διαδέχθηκε τον πατέρα του, Αθανάσιο Τσουρέκα και ανέπτυξε την οικογενειακή εταιρεία μεταφορών «Αθ. Τσουρέκας Α.Ε.», καθιστώντας την σε μια από τις μεγαλύτερες μεταφορικές επιχειρήσεις στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών στην Ελλάδα.

Μετά από μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, ασχολήθηκε με τα κοινά, όπου εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 1998 μέχρι το 2010. Με το αξίωμα αυτό, μεταξύ άλλων, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Θ. και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης – Θεάματος και Επικοινωνίας. Επίσης, διακρίθηκε ως πρόεδρος του Βόλει του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ επί 8 χρόνια, καθώς και ως αντιπρόεδρος του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ.

Η οικογένεια Τσουρέκα πάντα ήταν κοντά στο χωριό της, με σημαντικές προσφορές, ορισμένες εκ των οποίων, η εξ’ ολοκλήρου αναστήλωση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στον Κοκκινοπλό, καθώς και η κατασκευή της «Βρύσης του Τσουρέκα» που βρίσκεται στον εξαιρετικής ομορφιάς αγροτικό δρόμο Κοκκινοπλού – Πέτρας Ολύμπου.

Ο Απόστολος Τσουρέκας διετέλεσε Πρόεδρος του Μορφωτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ολύμπιων Κοκκινοπλιτών Θεσσαλονίκης «ΌΛΥΜΠΟΣ», όπου με περίσσια αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο καταγωγής του κατέβαλε κάθε προσπάθεια στήριξης και ανάδειξης της βλάχικης πολιτιστικής κουλτούρας. Με σύνθημα «πιστεύω στην παράδοση, οραματίζομαι ένα λαμπρό μέλλον για τον χωριό μου”, πρωτοστάτησε στην διοργάνωση πληθώρα εκδηλώσεων, αλλά και εμπράκτως βοήθησε τον Κοκκινοπλό με την προσωπική διαμεσολάβησή του σε πολλά καίρια ζητήματα του τόπου.

Παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

gamos5

gamos3 gamos2

gamos koupka 2010 013 gamos koupka 2010 010