ΕΙΔΗΣΕΙΣ
deutschebank

«Μαχαίρι» στα μπόνους των «γκόλντεν μπόις» της Deutsche Bank

Το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bank θα έπρεπε να συζητήσει την εξάλειψη των μπόνους των μελών των διοικητικού συμβουλίου και για δεύτερη χρονιά, αφού η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας «πάγωσε» τις πληρωμές μερίσματος, δήλωσε ο επικεφαλής καταναλωτικής τραπεζικής Christian Sewing μιλώντας στην Bild-Zeitung.

«Είναι σαφές ότι αν δεν πληρώσουμε μέρισμα στους μετόχους μας, τότε τα μπόνους μας θα πρέπει επίσης να συζητηθούν», υποστήριξε ο τραπεζίτης σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Το Bloomberg θυμίζει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας, John Cryan, έχει πουλήσει επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία και έχει εξαλείψει χιλιάδες θέσεις εργασίας για να τονώσει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια και την κερδοφορία, που έχουν πληγεί από αυξανόμενα νομικά κόστη και σκληρότερους κανονισμούς. Ο CEO εξάλειψε τα μπόνους των ανώτατων στελεχών και ανέστειλε μερίσματα, όταν η Deutsche εμφάνισε πέρυσι την πρώτη της ετήσια ζημιά από το 2008 και τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Αν και η εταιρία έχασε περίπου το 44% της χρηματιστηριακής της αξίας πέρυσι, ο Cryan έχει επιμείνει ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη συγκέντρωσης κεφαλαίου.

«Το ερώτημα για αύξηση κεφαλαίου δεν είναι θέμα αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Sewing στη γερμανική εφημερίδα. «Η τιμή της μετοχής είναι πολύ χαμηλή αλλά σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε την τράπεζα στην κερδοφορία μακροπρόθεσμα. Αυτό θα τονώσει επίσης και την τιμή της μετοχής», πρόσθεσε.