ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έδιωξαν τους Χρυσαυγίτες από την Ολομέλεια – Ομόφωνη η απόφαση της Βουλής

Τον αποκλεισμό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια, μετά το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στις επιτροπές, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε σε βάρος του Νίκου Δένδια.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι, έπειτα από αναλυτική συζήτηση στην οποία μπορεί οποιοσδήποτε να προστρέξει στα πρακτικά και έπειτα από εισήγησή του, η Διάσκεψη των Προέδρων, με ομοφωνία, αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια τον αποκλεισμό της συμμετοχής των βουλευτών-μελών της Χρυσής Αυγής από τις δύο συνεδριάσεις της ολομέλειας επί του πολυνομοσχεδίου.
Η απόφαση της Διάσκεψης ελήφθη με ομοφωνία, αφού υπήρξε αντίκρουση της σχετικής πρότασης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη, από την οποία στην συνέχεια αποχώρησε.
Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό (άρθρο 81) οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις ενδεχόμενες ονομαστικές ψηφοφορίες με τις οποίες θα κλείσει η διαδικασία, όχι στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο.