Τη νομική οδό σκέφτονται πλέον να ακολουθήσουν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, που συνεχίζουν την κατάληψη στα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας, Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα, μπλοκάροντας τις εισόδους με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.
Ο αντιπρόεδρός τους για την Κεντρική Μακεδονία, Σάκης Πίππας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «εάν μέχρι και την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 δεν οριστεί διοίκηση στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ που θα δώσει τις απαντήσεις και τις λύσεις εκείνες που θα οδηγήσουν τη βιομηχανία σε ανάπτυξη, τότε και εμείς θα σκληρύνουμε τη στάση μας, αφού, πέμπτη ημέρα σήμερα, έχουμε υπό κατάληψη τα εργοστάσια της βιομηχανίας και κανείς δεν φαίνεται να αντιδρά».
Οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί είναι απλήρωτοι από την περσινή καμπάνια (8 εκατ. ευρώ) και περιμένουν ακόμα να πληρωθούν τα κοινοτικά κονδύλια του προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Πίππας υπογράμμισε ότι εάν τελικά επιλεγεί η νομική οδός, στις διεκδικήσεις των τευτλοπαραγωγών της χώρας θα συμπεριλαμβάνεται και η αποζημίωση για τη φετινή σπορά, που όπως διευκρίνισε «ίσως και να ξεπερνά τα 53.000 στρέμματα σήμερα». Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί ανέρχονται σε 4.000 σε όλη τη χώρα, όταν προ πενταετίας ξεπερνούσαν τις 6.000 και καλλιεργούνταν περισσότερα από 200.000 στρέμματα.
«Αγωνιζόμαστε κυρίως για τη συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας, η οποία πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια και να μην ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί», επανέλαβε ο ίδιος.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Στο μεταξύ, επίσημη πρόταση με την οποία εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του εργοστασίου Σερρών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) κατέθεσε η Royal Sugar, η οποία δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο τροφίμων και κατέχει σημαντικό μερίδιο πωλήσεων στην ελληνική αγορά ζάχαρης.
One thought on “Σκληραίνουν τη στάση τους από Τρίτη οι τευτλοπαραγωγοί για το θέμα των αποζημιώσεων”