ΕΙΔΗΣΕΙΣ
leykospirgos

Πανό στο Λευκό Πύργο για τους πρόσφυγες: «Open the borders – Stop Wars» – Προσαγωγές από την Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Πανό με σύνθημα Open the borders, stop wars, safe passage (Ανοίξτε τα σύνορα, σταματήστε τους πολέμους, ασφαλές πέρασμα) κρέμασε πριν από λίγη ώρα στο Λευκό Πύργο η πρωτοβουλία «safe passage, stop war».

Συγχρόνως ενημέρωναν τους διερχόμενους με φυλλάδια για την κατάσταση στη Συρία και το συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο, αποδίδοντας ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το κλείσιμο των συνόρων και τη συμφωνία με το καθεστώς του Ερντογάν.

«Ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και 5 χρόνια στη Συρία και τη Μέση Ανατολή είναι η αιτία της προσφυγιάς, του ξεριζωμού, της θλίψης. Με πραξικοπηματικού τύπου διαδικασίες που είναι πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, η Ευρώπη προχωρά σε επαναπροωθήσεις προσφύγων, κλείσιμο συνόρων για αυτούς τους ανθρώπους ενώ τοποθετεί και το διεφθαρμένο και αντιδημοκρατικό καθεστώς του Ερντογάν ως κομμάτι της κρίσης», αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ συγχρόνως απευθύνεται κάλεσμα στον κόσμο της πόλης να δείξει την αλληλεγγύη του στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες σε Διαβατά, αλλά και Ειδομένη.
leykospirgos1
filladio
Πριν από λίγα λεπτά την εμφάνιση τους έκαναν στο χώρο δυνάμεις της Αστυνομίας, που προχώρησαν μάλιστα στην προσαγωγή 3 ατόμων  στο ΑΤ Λευκού Πύργου.
leykospirgosastinomia
prosagogesleykospirgos
leykospirgosproagoges



One thought on “Πανό στο Λευκό Πύργο για τους πρόσφυγες: «Open the borders – Stop Wars» – Προσαγωγές από την Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Comments are closed.