Tι υποστήριξαν σε ραδιοφωνικό τους debate οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ
09/11/2015 Share

Tι υποστήριξαν σε ραδιοφωνικό τους debate οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο ραδιοφωνικό debate  των 3 υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ στον ιντερνετικό σταθμό Amagi και την εκπομπή της Σύνθιας Σάπικα, 100 Ερωτήσεις. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, παρότι προσκλήθηκε, αρνήθηκε τελικά να συμμετάσχει.

O Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως αυτή τη στιγμή το μετριοπαθές κέντρο δεν εκφράζεται πολιτικά στη ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ σχολίασε πως «δεν πήραμε διαζύγιο από το πελατειακό κράτος»

«Θα αλλάξω τη βιτρίνα στη ΝΔ βγάζοντας προς τα έξω νέα στελέχη. Πρώτη προτεραιότητα μου είναι το σταθερό φορολογικό σύστημα για τα επόμενα 5 χρόνια»πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα περάσει στο β΄ γύρο. Αναφερόμενος στη στάση του κατά τη ψηφοφορία για την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας απάντησε: «Ψήφισα παρών για την Προεδρία της Δημοκρατίας γιατί έχω το θάρρος της γνώμης μου. Εύχομαι μέσα από την προεδρική του διαδρομή ο κ. Παυλόπουλος να με διαψεύσει».

«Προεκλογικά ο πατέρας μου με συμβούλευσε να λέω την αλήθεια και να δώσω και την ψυχή μου σ αυτό που κάνω. Είμαι σίγουρος ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα με ψηφίσει, απλά δεν το λέει» πρόσθεσε μιλώντας για τον πατέρα του και την αδερφή του.

Ως προς τις προτεραιότητες του σε περίπτωση εκλογής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να φύγουμε από τα γραφεία της Συγγρού. Επιβάλλεται να ξηλωθεί κόσμος στο κόμμα».

Τέλος δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές των θέσεων του και του προεκλογικού του αγώνα πρόσθεσε:«Είμαι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, υπέρ της αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπέρ της μεταβίβασης του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους. Εάν κυβερνήσω οι εκπαιδευτικοί ίσως να χρειαστεί να δουλεύουν 2-3 ώρες παραπάνω. Ο ιδιωτικός τομέας είναι στο επίκεντρο της προεκλογικού μου αγώνα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη μεριά του, μεταξύ άλλων για άλλη μια φορά υπερασπίστηκε το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ, και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα:

«Η ΝΔ έχει πρόβλημα στον πολιτικό αγώνα. Στις εκλογικές μάχες ιδεολογικά μέχρι τώρα το βάζει στα πόδια. Αυτοί που χτύπησαν τον Κουμουτσάκο βοηθούν το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας δε θα πάρει ούτε ένα ευρώ από το εξωτερικό. Η Ευρώπη μας άδειασε γιατί νόμιζε ότι η αριστερά θα ολοκλήρωνε τις μεταρρυθμίσεις που δεν έκανε ο Σαμαράς. Αλλά έκανε λάθος. Ο Σαμαράς αδικήθηκε. Πρώτη μου προτεραιότητα να μειωθούν οι φόροι κατά 50%. Θα κάνω τη ΝΔ πρωταγωνίστρια στο πολιτικό σκηνικό. Οι διαφορές μου με τον κ. Μητσοτάκη είναι κοινωνικές εκείνος είναι κεντρώος, εγώ είμαι δεξιός. Κατα του γάμου των ομοφυλοφίλων. Υπέρ του να τους αναγνωρίσουμε αστικά δικαιώματα, 100% υπέρ της ανανέωσης των ψηφοδελτίων. Η σύζυγος μου είναι στην πρώτη γραμμή ως μέλος επιτελείου μου. Είναι οργανωτική είναι μαέστρος. Θα εκπαιδεύσω τα νέα πρόσωπα ώστε να βγαίνουν στα κανάλια και να είναι αξιόμαχα στα ψηφοδέλτια.»

Τέλος ο Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για αναγκαίες αλλαγές στο εσωτερικό της ΝΔ, άσκησε κριτική για τον ΕΝΦΙΑ και ξεκαθάρισε το πως θα εκπροσωπείται στη Βουλή σε περίπτωση νίκης του:

“Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι η ταυτότητα της ιδεολογίας της. Είναι η παρέκκλιση από τις μεταρρυθμίσεις της. Ο ΕΝΦΙΑ ήταν ηθικό λάθος που δεν έπιασε τους στόχους και λειτούργησε αρνητικά. Είμαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΘ. Θα κάνω πρόταση σε αυτόν που θα εκλέξει η βάση της ΝΔ ως δεύτερο για α γίνει ο κοινοβουλευτικός μου εκπρόσωπος. Θα ορίσω όριο ανώτατο θητείας πρωθυπουργού για 8 έτη. Για να φτάσει ο Μπακογιάννης να κάνει δήλωση ότι δεν θα κατέβει το σκέφτηκε. Δεν κατέβηκε για οικογενειακούς λόγους. Οι αλλαγές στο κόμμα θα είναι ριζικές και ξεκάθαρες. Σε όλες τις θέσεις και στον γραμματέα του κόμματος. Δε θα κρατήσω τον Παπαμιμίκο.”