a974f3ef4a05e9d1a9656666e6b4da6c

Ωραιόκαστρο: Με κατάληψη απειλεί Σύλλογος γονέων αν φοιτήσουν στο σχολείο προσφυγόπουλα!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το έγγραφο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και με το οποίο ο σύλλογος γονέων σχολείου από το Ωραιόκαστρο, ζητά την μη τοποθέτηση παιδιών μεταναστών/προσφύγων στο σχολείο τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου!

Σε αντίστοιχη κίνηση μάλιστα προχώρησε και ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου

a974f3ef4a05e9d1a9656666e6b4da6c

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απέδωσε την απαίτηση του συλλόγου Γονεών σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη, μιλώντας στο Πρακτορείο FM.

«Είναι ακατανόητη αυτή η συμπεριφορά. Είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών- στη χώρα μας. Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. «Θέλουμε να παίξουν με τα παιδιά, τα Ελληνοπούλα σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο -όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους- του σχολείου», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης αναφέρθηκε, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, στην πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, τα χρήματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων να δοθούν για τη δημιουργία δομών για την εκπαίδευσή τους.

«Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές», σημείωσε.