Γνωστή από την αρχαιότητα για τις θρεπτικές και θεραπευτικές της ιδιότητες, η αλόη χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην κοσμετολογία ως βάση για κρέμες και καλλυντικά.
Τα φύλλα της αλόης περιέχουν ένα διάφανο, παχύρρευστο ζελέ το οποίο είναι πόσιμο και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.
Συγκεκριμένα, η συστηματική κατανάλωση χυμού αλόης βοηθά στο αδυνάτισμα, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στην ανάπλαση των κυττάρων και στην ολική αποτοξίνωση του σώματος.
Το ζελέ αλόης αποτελείται από 97% νερό και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Α, σύμπλεγμα Β, C, E, φολικό οξύ και νιασίνη. Επίσης είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, απαραίτητων αμινοξέων και μετάλλων, όπως ασβεστίου, σιδήρου, καλίου, μαγνησίου κ.α.
Μερικές από τις βασικές ιδιότητες του ζελέ:
√ Ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.
√ Έχει αντιοξειδωτική δράση, αυξάνει την ανάπλαση των κυττάρων και προλαμβάνει τη γήρανση
√ Καθαρίζει το συκώτι που συνδέεται με την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού
√ Έχει αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
√ Βοηθά στη χώνεψη και στην καλή λειτουργία του εντέρου
√ Βελτιώνει την υγεία της επιδερμίδας χάρη στη μεγάλη ποσότητα κολλαγόνου που περιέχει
Η παρασκευή του χυμού αλόης είναι πολύ απλή. Σε ένα ποτήρι του νερού, προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού ζελέ από το φύλλο της αλόης, ανακατέψτε καλά και πιείτε το. Για καλύτερα αποτελέσματα είναι προτιμότερο να πίνετε καθημερινά χυμό αλόης, χωρίς όμως να ξεπερνάτε τη συγκεκριμένη ποσότητα.
Μπορείτε να ανακατέψετε ζελέ αλόης και με φυσικό χυμό φρούτων, για πιο ευχάριστη γεύση.
Πηγή: myfit.gr