ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χοιρινό ψαρονέφρι με σος μουστάρδας και μανιτάρια

Πρόταση από τον βραβευμένο  στην Ελλάδα και το εξωτερικό σεφ  Fanis Kassoulas.
Για 4 με 6 άτομα
Υλικά
750 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι ή 2 κομμάτια περίπου
30 ml ελαιόλαδο για να ψήσουμε το ψαρονέφρι
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια (button mushrooms) κομμένα σε φέτες

Για τη μαρινάτα
60 γρ. μέλι
20 ml ελαιόλαδο
20 ml λευκό κρασί
60 γρ. μουστάρδα
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα κομμάτια του κρέατος από το λίπος με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού.
2. Χτυπάμε πολύ λίγο τα κομμάτια του κρέατος ανάμεσα σε δυο κομμάτια μεμβράνης. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα μπολ και ρίχνουμε σ’ αυτό το μέλι, το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε. Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ, στο ψυγείο.
3. Για να ψήσουμε, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που διαθέτει κάλυμμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κομμάτια του κρέατος με τη μαρινάτα τους, τα μανιτάρια και ψήνουμε το ψαρονέφρι για 4 λεπτά την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά έχοντας το τηγάνι κλειστό για να κρατήσουμε τη θερμότητα στο τηγάνι για να ψηθεί το κρέας και εσωτερικά. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι συνοδεύοντας το με τη σος του. Συνδυάζεται με πουρέ ή πατάτες
Μυρωδάτο και πάρα πολύ γευστικό πιάτο, μια καλή επιλογή για όσους δηλώνουν φανατικοί κρεατοφάγοι. Σιγουρευτείτε ότι το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσετε διαθέτει κάλυμμα για να μείνει στο τηγάνι η θερμότητα ώστε να ψηθεί το κρέας και εσωτερικά και να παραμείνει μαλακό.