ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tayromaxies

Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των ταυρομαχιών: Είναι εθνική ντροπή

«Οι ταυρομαχίες μάθημα βαναυσότητας». «Ταυρομαχίες, εθνική ντροπή». Αυτά ήταν μερικά από τα μηνύματα στα πλακάτ χιλιάδων Ισπανών, που βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης, ζητώντας την κατάργησή τους.

«Να μπει ένα τέλος σε όλες τις εκδηλώσεις με ταυρομαχίες και τα αιματηρά φεστιβάλ», φώναζαν από τα μεγάφωνα εκπρόσωποι του Κινήματος κατά της κακοποίησης των ζώων (Pacma).

Το Pacma, που ιδρύθηκε πριν από 13 χρόνια, κινητοποιεί όλο και περισσότερους ακτιβιστές και διαδηλωτές και κατάφερε να συγκεντρώσει 284.000 και πλέον ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Αίτημά του η απαγόρευση των ταυρομαχιών, ενώ καταγγέλλει και άλλα θεάματα, όπως την φωτιά που βάζουν στα κέρατα των τρομοκρατημένων ταύρων στις παραδοσιακές γιορτές που γίνονται σε πόλεις και χωριά.

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Καταλονία είχε απαγορεύσει τις ταυρομαχίες, ενώ τα τελευταία χρόνια πολλές πόλεις περιοχές και περιφέρειες υιοθέτησαν μέτρα με στόχο την κατάργησή τους. Την άνοιξη, η κοινότητα της Καστίλης και Λεόν ανακοίνωσε την απαγόρευση της θανάτωσης του ταύρου δημοσίως κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορτών.

Σύμφωνα με την El Pais, το 2015 οργανώθηκαν στην Ισπανία 1.736 ταυρομαχίες και γιορτές με ταύρους, 132 λιγότερες σε σχέση με το 2014.

Πηγή: iefimerida.gr