ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

Έπειτα από τη δημοσίευση της απόφασης της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων, οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταβολή προστίμων ύψους 250 ευρώ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκινά διασταυρώσεις των στοιχείων του αρχείου κυκλοφορούντων οχημάτων με τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών και δημιουργεί ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, «ηλεκτρονικό παράβολο δημιουργείται για κάθε ιδιοκτήτη / συνιδιοκτήτη τυχόν ανασφάλιστου οχήματος. Υποχρέωση πληρωμής υφίσταται μόνο για ένα ηλεκτρονικό παράβολο για κάθε όχημα όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση.

Οι ιδιοκτήτες τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν ειδοποιητήρια επιστολή, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είτε στην ηλεκτρονική θυρίδα μηνυμάτων TaxisNet, είτε στην τελευταία δηλωθείσα από αυτούς ταχυδρομική διεύθυνση, με την οποία ειδοποιούνται ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία εντοπίσθηκε το όχημά τους ανασφάλιστο και για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν κατά περίπτωση.