ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φώφη Γεννηματά για ρύπανση στον Σαρωνικό: Το θράσος και η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έχουν όρια

Η Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε στο κόμμα της για τις αδικίες του ΕΦΚΑ, εξαπέλυσε από τη μια μετωπική επύθεση στην Κυβέρνηση, ενώ παράλληλα άμβλυνε τις γραμμές στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ μιλώντας «για συντηριτικές αντιλήψεις» και λέγοντας πως «δεν έχουμε ξεχάσει τα κατορθώματα της ΝΔ στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Με τον δεκαπλασιασμό των ελλειμμάτων των Ταμείων σε 6 χρόνια, την μείωση της Περιουσίας των Ταμείων κατά 25%, τον εξαπλασιασμό των οφειλών τους στα Νοσοκομεία. Και ο κ. Μητσοτάκης , χθες στη ΔΕΘ δεν έκανε καμιά αυτοκριτική γι αυτά, αντίθετα επιμένει συντηρητικά που σημαίνει ενίσχυση των ανισοτήτων….» και υπογράμμισε «εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές ανισότητες ως περίπου «φυσικό φαινόμενο» και δεν βολευόμαστε να ζήσουμε με αυτές, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Η Ελλάδα χρειάζεται προοδευτικές πολιτικές που προωθούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και υποστηρίζουν στην πράξη την Ανοιχτή και δίκαιη Κοινωνία. Χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροαριστερά που μπορεί να επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση και την Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση. Που με τη δύναμη του ελληνικού λαού θα πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις».

Η Φώφη Γεννηματά όξυνε την αντιπολίτευση της στην Κυβέρνηση με αιχμή την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό λέγοντας πως «αυτή η ευαίσθητη περιοχή είναι ένα ξέφραγο αμπέλι που το κράτος αδυνατεί να ελέγξει. Το θράσος και η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έχουν όρια. Άλλη μια μαύρη κηλίδα για τη χώρα.

Η κυβέρνηση αντί να αντιληφθεί την ευθύνη της και να δράσει αμέσως, αντιμετωπίζει το πρόβλημα με προπαγάνδα. Αντί να λύσει το πρόβλημα, το υποβάθμισε. Επιχείρησαν να κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε έξι μέρες για να ασχοληθεί με αυτήν. Σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα ο αρμόδιος Υπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί ή αποπεμφθεί. Αλλά στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η έννοια της πολιτικής ευθιξίας , δεν υπάρχει. Δεν περιμένουμε από τον άφαντο και στις πυρκαγιές Πρωθυπουργό, να κάνει κάτι καλύτερο στο θέμα της οικολογικής καταστροφής…».

Πηγή: newsit.gr