ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φοιτητές που αντιδρούν σε ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε επίτιμο διδάκτορα

Επεισόδια μικρής έκτασης δημιουργήθηκαν, στην Κέρκυρα, όταν φοιτητές που αντέδρασαν στην απόφαση της Πρυτανείας να προχωρήσει σε ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, προχώρησαν σε διαμαρτυρία στην είσοδο της Ιονίου Ακαδημίας.

Στο χώρο συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100 φοιτητές που ανάρτησαν πανό γύρω από την είσοδο του κτιρίου φωνάζοντας συνθήματα κατά της απόφασης.

Επί τόπου μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι με χρήση χημικών απώθησαν τους φοιτητές. Σε λογαριασμούς φοιτητών στο facebook αναρτήθηκαν βίντεο που μετέδιδαν σε ζωντανή σύνδεση με το χώρο, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την αστυνομική επέμβαση με τη χρήση βίας, ενώ υποστηρίζουν ότι η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον μία προσαγωγή φοιτητή στην Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η τελετή ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η προσφώνηση έγινε από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Β. Χρυσικόπουλο, ενώ ακολούθησε η ανάγνωση ψηφίσματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Αναπληρωτή Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση επαίνου (laudatio) του Τιμώμενου από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου του Ιδρύματος, Καθηγητή Νικόλαο – Γρηγόριο Κανελλόπουλο και ακολούθησε η αναγόρευση του Τιμώμενου και περιένδυσή του με την τήβεννο και τα διάσημα του Ιονίου Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη με την επίδοση ψηφίσματος και διδακτορικού διπλώματος.

vravefsi_arxiepiskopo

 

πηγή: www.corfupress.com/