ΕΙΔΗΣΕΙΣ
prosfiges-2

Υπερυπουργό για το προσφυγικό προτείνει το Ποτάμι

Την τοποθέτηση ενός υπερυπουργού, για καλύτερο συντονισμό στο προσφυγικό ζήτημα, ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, εκτιμώντας ότι δεν αρκεί ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Όπως αποκάλυψε ο κ. Θεοδωράκης, το Ποτάμι θα προτείνει έναν υπουργό «οικουμενικής αποδοχής».
«Έχω το όνομα, θα μου επιτρέψετε να το πω πρώτα στους άλλους αρχηγούς. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις γιατί αυτό έχει σημασία σήμερα. Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ένα δεξιό ή ένα αριστερό υπουργό», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Αναφερόμενος στον κ. Μουζάλα, τον χαρακτήρισε «διαπραγματευτή» και αναγνώρισε ότι «είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτή την υπόθεση και βασανίζεται», αλλά όπως είπε, «αυτό δεν είναι πάντα αρκετό στην πολιτική. Χρειάζεται ένας άνθρωπος με ενισχυμένη αρμοδιότητα, ένας υπερυπουργός που να δίνει αναφορά κατευθείαν στον Πρωθυπουργό και να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις».
Σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών της ερχόμενης Παρασκευής, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση με ειλικρίνεια, καθώς και ότι χρειάζονται μερικές τολμηρές αποφάσεις και σε σχέση με το ΝΑΤΟ και σε σχέση με την ασφάλεια των νησιών αλλά και σε σχέση με την περίθαλψη των προσφύγων.
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες υποθέσεις των εκβιασμών και της διαπλοκής ανέφερε ότι ζήτησε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, τις οποίες, συμπλήρωσε, δεν έχει λάβει μέχρι τώρα.
«Ο κόσμος αναρωτιέται: «γιατί τέσσερα ραντεβού; Τι δεν κατάλαβε στο πρώτο ραντεβού με τον εκδότη και έπρεπε να γίνει και δεύτερο; Τι δεν κατάλαβε στο δεύτερο και έπρεπε να γίνει και τρίτο και τέταρτο. Και βεβαίως δε μιλάμε για επίσημα ανακοινώσιμα ραντεβού γιατί ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί μια εφημερίδα».
Παράλληλα, μιλώντας για το συνέδριο του Ποταμιού χαρακτήρισε το κόμμα «δυνατό, μεταρρυθμιστικό κίνημα». «Ένα από τα καλά του συνεδρίου ήταν ότι μου έδωσε τη δυνατότητα να συνομιλήσω με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά. Όλοι συμφωνούμε ότι παρά τα όσα λάθη έχουν γίνει στο προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν έχει απολύτως καμία σημασία να μιλάμε για το παρελθόν», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.
«Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που νιώθει αγχωμένη από την οριακή πλειοψηφία των 153 βουλευτών και από την μικρή απήχηση της στην κοινωνία να πάρει γενναίες αποφάσεις. Εάν λοιπόν πούμε: «ξεχνάμε όλα τ’ άλλα και μιλάμε γι’ ένα εθνικό θέμα» και αποφασίσουμε ομόφωνα ότι κάνουμε κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις νομίζω θα είναι πιο εύκολη η επίλυση του προβλήματος», πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr