ΕΙΔΗΣΕΙΣ
douleia-spiti

Δυσκολεύεσαι να αφήσεις τη δουλειά στη δουλειά; 5 τρόποι για πραγματική απεξάρτηση

Οι γρήγοροι ρυθμοί και οι υψηλές απαιτήσεις στη δουλειά σε έχουν κάνει όχι μόνο να μη σηκώνεις κεφάλι, αλλά να δουλεύεις και στο σπίτι. Με λίγα λόγια δεν αφήνεις καθόλου ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου. Αν είσαι από αυτούς που γεμίζουν τα βράδια και τα Σαββατοκύριακά τους με επιπλέον εργασία τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις μία από τις παρακάτω συμβουλές για καλύτερη διαχείριση του προσωπικού σου χρόνου.

1. Ο ελεύθερος χρόνος αποτελεί πολυτέλεια, αν όμως υπάρχει έστω και λίγος καλό είναι να μπορέσεις να τον αξιοποιήσεις. Μια καλή ιδέα είναι να εκμεταλλευτείς σωστά τη διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά και από τη δουλειά στο σπίτι. Αν η εργασία σου είναι σε κοντινή απόσταση, δοκίμασε να πας με τα πόδια ή με ποδήλατο. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις μια ευχάριστη διαδρομή που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τη μέρα σου με όμορφα εξωτερικά ερεθίσματα και να την τελειώσεις αδειάζοντας το κεφάλι σου από την ένταση της ημέρας.

2. Από τη στιγμή που θα επιστρέψεις στο σπίτι φρόντισε να βγάλεις από πάνω σου ότι σε συνδέει με τη δουλειά. Άλλαξε ρούχα, απόλαυσε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι και παίξε με το κατοικίδιό σου. Με λίγα λόγια αφιέρωσε λίγο χρόνο σε οτιδήποτε σε ευχαριστεί.

3. Δημιούργησε στο σπίτι σου ένα μέρος όπου θα αφήνεις τα πράγματα που αφορούν τη δουλειά, όπως το laptop, την τσάντα ή τον χαρτοφύλακά σου. Κατά προτίμηση σε σημείο που δεν θα τα βλέπεις. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπεις στον πειρασμό να συνεχίσεις τη δουλειά στο σπίτι. Αστο για την Δευτέρα και απόλαυσε το Σαββατοκύριακό σου.
4. Πάρε ένα σημειωματάριο. Γράφοντας τις ιδέες και τις σκέψεις σου ανά πάσα στιγμή θα σε βοηθήσει να τις βγάλεις από το κεφάλι σου χωρίς να τις ξεχάσεις και να ασχοληθείς με αυτές τη στιγμή που πρέπει. Την ώρα δηλαδή που θα βρίσκεσαι στο γραφείο σου.

5. Δεν χρειάζεται να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Ολοκλήρωσε όλες τις εκκρεμότητες της δουλειάς χωρίς να χρονοτριβείς έτσι ώστε να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Εχοντας τακτοποιήσει τις δουλειές σου, θα μπορέσεις να ξεκουράσεις το μυαλό σου και να το βοηθήσεις να αποδώσει καλύτερα την επόμενη μέρα.

Πηγή: followme.gr