ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι να παίξουμε φέτος στην παραλία: 4 προτάσεις

Οι ρακέτες και το τάβλι δεν είναι οι μόνες επιλογές όταν βρισκόμαστε στην παραλία. Με καλή διάθεση, όρεξη και φαντασία, περνάμε καλά στην άμμο παίζοντας όλοι μαζί…

Μάλλον για να διαβάζεις αυτό το κείμενο, οι εποχές που έφτιαχνες κάστρα στην παραλία ή έπαιζες με τα κουβαδάκια σου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αν η ηλιοθεραπεία δεν σε «ψήνει» και τη μοναξιά τη βαριέσαι, υπάρχουν αρκετές λύσεις να περνάς καλά στην παραλία χωρίς να ενοχλείς και τους διπλανούς σου.

Προτείνουμε 4 διαφορετικά παιχνίδια που μπορείς να απολαύσεις στην παραλία για να περάσει καλύτερα η ώρα σου αλλά και για να διώξεις τη μοναξιά της ξαπλώστρας και την αγκύλωση του χεριού από τα σταυρόλεξα.

Σημειώνεις; Ξεκινάμε;

1. Beach Volley

Σηκωθείτε για λίγο από τις ξαπλώστρες. Είναι καλοκαίρι, κάνει ζέστη αλλά μόνο με φαγητό και ποτό, θα κλαίτε τα κιλά που βάλατε στις διακοπές. Σε αρκετές οργανωμένες παραλίες υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (σε μακρινή από τους λουόμενους απόσταση) για βόλεϊ στην άμμο. Πάρτε την μπάλα, διαλέξτε ομάδα και ξεκινήστε τα σερβίς.

Αν η παρέα δεν συγκεντρώνει τα άτομα, είναι η τέλεια ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείτε,να βρείτε αντιπάλους που δεν τους γνωρίζετε και να παίξετε ένα φιλικό στοίχημα που θα το ξεπληρώσουν οι χαμένοι στο κοντινό μπαράκι ή ταβερνάκι.

Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίες… σημασία έχει να περάσετε καλά, να το ευχαριστηθείτε, το σώμα να ξε-τρίψει και το βλέμμα να φύγει από την οθόνη του κινητού.

2. Uno

Το Uno σίγουρα το ξεκινήσατε στο καράβι και έχετε ήδη εθιστεί. Υπάρχει και η ταξιδιωτική εκδοχή, που είναι μικρότερη, πλαστικοποιημένη για να μην χαλάει από το νερό και το αλάτι και χωράει και στο πιο μικρό τσαντάκι.

Θα χρειαστείτε τραπεζάκι, αν όμως είστε σε ανοργάνωτη παραλία, στρώστε μία ψάθα, καθίστε οκλαδόν γύρω από αυτήν και ευχηθείτε να μην έχει ο διπλανός σας όλα τα χαρτιά που θα σας κάψουν.

3. Ρακέτες

Κακά τα ψέματα, οι ρακέτες το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Τουλάχιστον στα μέρη που επιτρέπονται (ναι, υπάρχουν και παραλίες που έχουν απαγορευτεί) και στις παραλίες που έχουν άμμο και ευνοούν τις βουτιές για να πιάσετε το μπαλάκι.

Είναι ωραίες και ταυτόχρονα μας γυμνάζουν, όμως, φροντίστε να τις αποφεύγετε σε ώρες αιχμής, για να μην ενοχλείτε όσους θέλουν να χαλαρώσουν αλλά και να μην μπαίνετε στη διαδικασία να ζητάτε διαρκώς συγγνώμη από όσους λιάζονται και τους έρχεται κατακούτελα το μπαλάκι σας.

4. Θαλάσσια Σπορ 

Υπάρχουν πολλά, ατομικά και ομαδικά, και με την κατάλληλη προσοχή μπορείτε να δαμάσετε τα κύματα είτε κάνοντας θαλάσσιο σκι, είτε με το υποβρύχιο ψάρεμα και τις καταδύσεις.  Επειδή τα ατυχήματα όμως καραδοκούν, δώστε τη δέουσα προσοχή για να μπορείτε να συνεχίσετε ευχάριστα τις διακοπές σας.

Όλος ο χειμώνας περιορίστηκε την περισσότερη ώρα μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή, χωρίς κοινωνικοποίηση και χωρίς φιλικές συναναστροφές. Κλείστε το laptop ή το tablet και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία τις λίγες ημέρες των διακοπών να περάσετε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Καλά παιχνίδια και φυσικά… Καλές και εντυπωσιακές βουτιές!