ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Τρίτη στη Μόσχα οι σοροί των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους

Το πρώτο αεροπλάνο που θα μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους Tu-154 θα προσγειωθεί αύριο στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Νικολάι Πανκόφ.

«Το υπουργείο Άμυνας έλαβε μια απόφαση, η οποία τώρα κοινοποιήθηκε στους συγγενείς (των θυμάτων), ότι η ταυτοποίηση (των σορών) θα διεξαχθεί στη Μόσχα… Οι σοροί θα μεταφερθούν στη Μόσχα με μεταγωγικό αεροσκάφος. Το πρώτο αεροσκάφος θα προσγειωθεί αύριο το πρωί» τόνισε ο Πανκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, σε κοντινή απόσταση από το παραθαλάσσιο θέρετρο Σότσι, χωρίς να υπάρχουν «ενδείξεις για επιζώντες» μεταξύ των 92 επιβαινόντων, μεταξύ αυτών μέλη της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που ταξίδευαν για να περάσουν την Πρωτοχρονιά με Ρώσους στρατιώτες στη Συρία.

Πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας ανέφερε ότι μια τρομοκρατική επίθεση δεν θεωρείται το επικρατέστερο σενάριο για την συντριβή του αεροσκάφους. «Το Tu-154 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι, όπου οι επιβάτες και οι αποσκευές ερευνήθηκαν και ελέγχθηκαν με προσοχή.

Ο ανεφοδιασμός του αεροσκάφους είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Μοζντόκ, όμως εξαιτίας του καιρού μεταφέρθηκε στο Άντλερ, κι επομένως, η πληροφορία ότι το αεροσκάφος θα ανεφοδιαζόταν στο αεροδρόμιο του Σότσι δεν ήταν εκ των προτέρων διαθέσιμη» επισήμανε η πηγή, συμπληρώνοντας ότι το αεροπλάνο βρισκόταν υπό φρούρηση κατά τη διαδικασία του ανεφοδιασμού και ότι δεν προσφέρθηκαν γεύματα.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν στο σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας και ούτε οι υπηρεσίες ασφαλείας ούτε οι ερευνητές το θεωρούν ως το επικρατέστερο» τόνισε η πηγή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εκφράζει με ανακοίνωσή του θλίψη και οδύνη για την τραγική συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154 στη Μαύρη Θάλασσα. «Απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο ρωσικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση.