ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το νέο macOS High Sierra!

Η νέα έκδοση του macOS 10.13 ονομάζεται High Sierra, είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσα από το App Store  και φέρνει μερικές αλλαγές στο interface αλλά όχι πολύ μεγάλες όπως μας είχαν συνηθίσει παλαιότερα updates της εταιρίας.

Μερικές από τις κύριες αλλαγές που φέρνει το High Sierra είναι η νέα αρχιτεκτονική συστήματος αρχείων που ονομάζεται Apple File System (APFS) και έχει σχεδιαστεί για Mac που χρησιμοποιούν αποκλειστικά μονάδες αποθήκευσης flash. Αυτό θα φέρει καλύτερη απόκριση στις ενέργειες του χρήστη αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Εκτός όμως το σύστημα αρχείων της , η νέα έκδοση του macOS 10.13 ονομάζεται High Sierra ανανεώνει την εφαρμογή Photos και πλέον υπάρχουν με ενσωματωμένες δυνατότητες επεξεργασίας στις φωτογραφίες , βελτιώνει και κάνει ακόμα γρηγορότερο τον Safari, ενώ υποστηρίζει ακόμα καλύτερα την μηχανή Metal 2 που σημαίνει ότι πλέον οι υπολογιστές της Apple θα υποστηρίζουν και VR αλλά και άλλες εφαρμογές που απαιτούν γραφικά.

Η Apple υποστηρίζει ότι όλοι οι Mac που κυκλοφόρησαν μετά το 2010 είναι συμβατοί με την High Sierra, καθώς και όλοι οι υπολογιστές MacBook και iMac που κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2009.

Συγκεκριμένα τα μοντέλα που μπορούν να δεχθούν την αναβάθμιση είναι

  • MacBook or iMac (late 2009 or newer)
  • MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini or Mac Pro (2010 or newer)
  • MacBook (late 2008 aluminum or early 2009 or newer)
  • Mac mini (early 2009 or newer)
  • MacBook Pro (mid/late 2007 or newer)
  • Mac Pro (early 2008 or newer)
  • Xserve (early 2009)

Τέλος αν ο υπολογιστής υποστηρίζει την αναβάθμιση καλό θα είναι πριν την κάνετε, να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας έτσι ώστε αν κάτι πάει στραβά να έχετε ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχετε πρόχειρα και τα στοιχεία για το Apple ID σας γιατί χρειάζονται.

Παρακάτω μπορείτε αναλυτικά τις αλλαγές που θα έχει το macOS High Sierra

Πηγή: newsit.gr