ΕΙΔΗΣΕΙΣ

INKA: «Τα Lidl πουλάνε για ελληνικά, φασόλια… Καναδά» (Φωτό)

Στα ράφια της γερμανικής αλυσίδας Lidl λανσάρονται φασόλια, που εισάγονται από τον Καναδά, ως προϊόντα με σφραγίδα Ελληνα παραγωγού!

Πρόκειται για φασόλια που εισάγει η εταιρεία Agrinο, όπως αναφέρει το ΙΝΚΑ, που «βαφτίζονται» ελληνικά, ενώ είναι ξένης προέλευσης. «Δεν ξέρουμε εάν υπάρχουν Ελληνες παραγωγοί στον Καναδά, στην Ινδία, στο Μπαγκλαντές, στην Τουρκία, στην Ολλανδία και σε τόσα άλλα μέρη ανά τον κόσμο. Ενα, όμως, γνωρίζουμε: φτάνει πια με την κοροϊδία ορισμένων της ελληνικής αγοράς εμπορίου και βιομηχανίας!

Δεν μπορείς να διαφημίζεις προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και στη συσκευασία να αναγράφεται «χώρα παραγωγής: Καναδάς»» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Καταναλωτών, τονίζοντας ότι έχει καταστρατηγηθεί κάθε έννοια ηθικής, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική εποπτεία στην αγορά.

Το ΙΝΚΑ

Το ΙΝΚΑ προτρέπει τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί στις αγορές τους, καθώς οι εποχές είναι πονηρές για ορισμένους, οι οποίοι θέλουν να κοροϊδεύουν τον Ελληνα καταναλωτή. «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην αγορά της χώρας μας, δυστυχώς όμως εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε. Δεκαέξι ημέρες έμειναν έως το Πάσχα των Ελλήνων, ας μην τους κάνουμε τη χάρη να βάλουν στο τραπέζι μας ό,τι θέλουν αυτοί» καταλήγει το ΙΝΚΑ.

f1_306 kjlkk