ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kollia-tsarouxa-anbagnostopoulou-prosfiges (3)

Τέσσερις τόνοι πορτοκάλια για τους πρόσφυγες στα Διαβατά

Τέσσερις τόνοι πορτοκάλια, προσφορά των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών, παραδόθηκαν στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στα Διαβατά.

H πρωτοβουλία ανήκει στο σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ομόνοια» και στο σωματείο παραγωγών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης «Η πρόοδος», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τους προέδρους των δύο σωματείων, Λάζαρο Παυλίδη και Δημήτριο Τοπούζη, υπάρχει μεγάλη διάθεση για βοήθεια από την πλευρά των φορέων των λαϊκών αγορών. Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος της Περιφέρειας για θέματα λαϊκών αγορών, Μιχάλης Χριστόπουλος, εξήρε τις προσπάθειες του στρατού και της αστυνομίας στη λειτουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης και γνωστοποίησε ότι σε δύο εβδομάδες η δράση θα επαναληφθεί.

Στο μεταξύ, στα Διαβατά μετέβη και αντιπροσωπεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκηςαποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Αργύρη Αργυρόπουλο και Χαράλαμπο Σαρδέλη.Η αντιπροσωπεία παρέδωσε στις υπηρεσίες του Στρατού που διαχειρίζονται το κέντρο ένα φορτίο φρούτων για να διανεμηθούν στους πρόσφυγες. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά τη διάρκεια της μεταφόρτωσης, όπου πολλά μικρά παιδιά συνωστίστηκαν μόλις αντίκρυσαν τα φρούτα. Θα τους διανεμηθούν από το Στρατό κατά την τακτική διανομή τροφίμων.
Η αντιπροσωπεία στη συνέχεια επισκέφθηκε εκ νέου το ιατρείο του κέντρου και συνομίλησε με τους ιατρούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα, με σκοπό να διαπιστωθούν οι ανάγκες σε φάρμακα ώστε να οργανωθεί καλύτερα η συλλογή τους που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται πως χθες παραδόθηκε ήδη το πρώτο φορτίο φαρμάκων και θα ακολουθήσουν και άλλα με το δεύτερο να παραδίδεται ήδη σήμερα.