Το βράσιμο των αβγών δεν είναι τέχνη, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και η φράση «ούτε αβγό δεν μπορεί να βράσει».
Για να καταφέρετε, όμως, να έχει το αβγό την υφή που θέλετε, πρέπει να γνωρίζετε τον ακριβή χρόνο που θα πρέπει να το βράσετε, γιατί ως γνωστόν το σφιχτό από το μελάτο είναι υπόθεση λεπτού. Επειδή όλοι χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια για το σωστό βράσιμο των αβγών η HuffPost Australia έφτιαξε τον απόλυτο οδηγό για εσάς, μαζί με τις αντίστοιχες οδηγίες.
1. Τοποθετήστε τα αβγά σε ένα κατσαρολάκι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε άνετα όλα τα αβγά, αν και προτείνουμε να μην βράζετε πάνω από 6 αβγά κάθε φορά.
2. Σκεπάστε τα αβγά με κρύο νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό, χαμηλώνετε την φωτιά, βάλτε χρόνο και μην σκεπάσετε το κατσαρολάκι με καπάκι.
3. Μόλις περάσει ο χρόνος, αυτόματα βάλτε τα αβγά κάτω από κρύο νερό, ώστε να μην μαγειρευτούν παραπάνω, λόγω θερμότητας.