Το αν φοράει κάποιος τη βέρα του ή όχι αποτελεί ένα θέμα προς συζήτηση προκαλώντας ακόμη και στην εποχή μας ερωτηματικά και καχυποψία η άρνηση κάποιου να επιβεβαιώνει καθημερινά τον έγγαμο βίο του με ένα δακτυλίδι.
Θα πει κανείς ότι δεν πρόκειται απλά για ένα δακτυλίδι. Δεκτόν. Είναι το πιο παραδοσιακό σύμβολο ενός γάμου – ευτυχώς δεν επικράτησε να φοράμε και τα στέφανα – και έχει ουσιαστική συναισθηματική αξία. Αλλά, ο γάμος είναι πολύ παραπάνω από ύλη και ομορφιά. Είναι η αληθινή σχέση δυο ανθρώπων και η διάθεση τους ο ένας να είναι για τον άλλον, στα καλά και τα άσχημα.
Επίσης, μάλλον είναι μύθος ότι η βέρα «προλαμβάνει» την απιστία.
Τόσα και τόσα παραδείγματα βγαλμένα από τη ζωή επαληθεύουν το σαν θέλει ο γαμπρός και η ερωμένη τύφλα να έχει η βέρα. Επομένως, ας μην κατηγορούμε τον σύντροφο μας ότι ο λόγος που την απαρνιέται τη βέρα το δεξί είναι για το παίζει εργένης, ελεύθερος και ωραίος.
Και μαζί και μόνη. Αν νιώθετε την ανάγκη και πραγματικά σας ικανοποιεί να φοράτε τη βέρα σας, κάντε το. Δεν είναι υποχρεωτικό να την φοράτε και οι δυο σας. Δεν σας μειώνει κάτι τέτοιο, ούτε είναι μια ακόμη παραχώρηση που κάνετε μέσα στο γάμο. Ας μην υπερβάλουμε.
Ο καθείς τη δουλίτσα του. Είναι αλήθεια ότι κάποια επαγγέλματα δεν σηκώνουν τη βέρα και κάποια άλλα την αποζητούν. Για παράδειγμα, αν ο καλός σας είναι υδραυλικός, φούρναρης, συνεργειατζής και γενικά όλα αυτά τα επαγγέλματα που τα χέρια λαμβάνουν δράση, έχει μια κάποια λογική να μην την φοράει – δεν είναι που δεν θέλει, είναι που δεν μπορεί αγαπημένες μου. Αντίθετα, ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, ένας πωλητής τη θέλει την βέρα του. Προσδίδει κύρος στο επάγγελμα του, δείχνει οικογενειάρχης άνθρωπος άρα σοβαρός και άξιος εμπιστοσύνης. Είναι ένα κοινωνικό δεδομένο που ανεβάζει τις μετοχές του. Τα παραπάνω ισχύουν και για εμάς τις γυναίκες βεβαίως.
Μωρέ, τι με ενοχλεί; Η βέρα σας. Όχι με την κακή έννοια, αλλά με την πρακτική. Αν δεν έχετε συνηθίσει στα κοσμήματα – εκείνος μάλλον πρώτη φορά θα φοράει δακτυλίδι – είναι πολύ λογικό να νιώθετε άβολα. Ένα ξένο σώμα που ξαφνικά πρέπει να διαχειριστείτε. Πολλές φορές, μάλιστα, υπάρχει και κίνδυνος να την ξεχάσετε πουθενά με τα βγάλε-βάλε.
Μέση λύση. Οι επίσημες εμφανίσεις – γάμοι, γενέθλια, Χριστούγεννα κτλ – είναι μια καλή ευκαιρία να φορέσετε και οι δυο τις βέρες σας και να το ευχαριστηθείτε. Να σας φύγει το μαράζι που εκείνος δεν τη φοράει, να χαρείτε που επιτέλους μπορείτε να την φορέσετε και εσείς και τελοσπάντων τόσα λεφτά δώσατε ας μην τις κρατάτε κλεισμένες στο κουτί τους. Εξάλλου, αποτελούν ένα ακόμη συνδετικό στοιχείο ανάμεσα σας. Αξίζει να το τιμάτε.
Προηγούμενο άρθροΣτο Παραποτάμιο Πάρκο το φετινό ραντεβού του Δήμου Αρταίων για το «Let’s Do It»
Επόμενο άρθροSurvivor: Πως αλλάζουν οι ισορροπίες μετά το τροχαίο; Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο; (video)
Σχετικά άρθρα
Ροή Ειδήσεων
-
Αρκιοί: Με ένα μαθητή και μία δασκάλα το πρώτο κουδούνι
Σεπ 11, 201723:59
-
Video: Επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λαμίας!
Σεπ 11, 201723:30
-
Μπουτάρης: Είμαι πιο… ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους!
Σεπ 11, 201722:00
-
Ίρμα: Υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 – Η απειλή παραμένει!
Σεπ 11, 201721:30
-
Προσοχή! Κάνουν οίκους ανοχής τα σπίτια από Airbnb!
Σεπ 11, 201721:15
-
Αυλωνίτης διετίας στον Παναθηναϊκό!
Σεπ 11, 201720:50