ΕΙΔΗΣΕΙΣ
anzelik-kerber

Στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις η Κέρμπερ

«Τέλος εποχής» και ανατολή μιας νέας στο τένις γυναικών, καθώς η Σερένα Ουίλιαμς, μετά την ήττα της από την πρωταθλήτρια της Τσεχίας, Καρολίνα Πλίσκοβα στο «US Open», έχασε και την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς σήμερα η διεθνής ομοσπονδία (WTA) ανακοίνωσε την νέα εβδομαδιαία κατάταξη και στο πρώτο σκαλοπάτι βρίσκεται, για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Γερμανίδα, Αντζελίκ Κέρμπερ.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ουίλιαμς έμεινε εκτός τελικού στο «Grand Slam» της πατρίδας της, το οποίο κατέκτησε έξι φορές, το 1999, το 2002, το 2008, το 2012, το 2013 και το 2014.

Η Κέρμπερ με 8.730 βαθμούς ανέβηκε στο Νο 1 και άφησε στη δεύτερη την Ουίλιαμς με 7.050 βαθμούς. Η 28χρονη Γερμανίδα έκανε το πρώτο της μεγάλο τουρνουά στο «US Open» το 2011, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Για αρκετά χρόνια ήταν μέσα στις κορυφαίες, έπρεπε να περιμένει μέχρι φέτος όμως για να πρωταγωνιστήσει και με δύο «Grand Slam» τίτλους στο 2016 να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο και να σκαρφαλώσει στην κορυφή του κόσμου.

«Όταν ήμουν παιδί, πάντα ονειρευόμουν να γίνω μια μέρα η κορυφαία τενίστρια του κόσμου και να κερδίσω Grand Slam τίτλους. Ηρθε αυτή η μέρα. Κέρδισα το δεύτερο Grand Slam μου, και μάλιστα εδώ, στη Νέα Υόρκη, και είμαι η κορυφαία παίκτρια στον κόσμο. Είναι απλά εκπληκτικό, όλα τα όνειρά μου πραγματοποιήθηκαν φέτος. Προσπαθώ να απολαύσω την κάθε στιγμή που ζω εντός και εκτός των γηπέδων και είναι απλά απίθανο».

Η Μαρία Σάκκαρη είναι στην 98η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 665 βαθμούς.