ΕΙΔΗΣΕΙΣ
PAOK (1)

Στην Τούμπα με τα… μάτια της καρδιάς! Θα αγωνιστούν με κλειστά μάτια οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε φιλικό με την ομάδα των Τυφλών!

Ο ΠΑΟΚ ανοίγει την αγκαλιά του στους ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης, είτε είναι τυφλοί και «σκοράρει» στην ανθρωπιά, αποδεικνύοντας ότι το ποδόσφαιρο μπορείς να το παρακολουθήσεις από την εξέδρα ή την τηλεόραση, αλλά στην πραγματικότητα το βλέπεις με την καρδιά σου.

Ο «Δικέφαλος» έχει ενώσει τις δυνάμεις του με το ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης), τον μοναδικό εθνικό φορέα στην Ελλάδα εξειδικευμένο στην υποστήριξη της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία όρασης και τόλμησαν να κάνουν μαζί κάτι πρωτοποριακό: να ανοίξουν την Τούμπα στους τυφλούς και να τους κάνουν να αισθανθούν κομμάτι της ομάδας!

«Το ποδόσφαιρο απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, άπαντες θα έπρεπε να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην… ιεροτελεστία ενός αγώνα ανεξαρτήτως των όποιων δυσκολιών επηρεάζουν και διαμορφώνουν τη ζωή τους» τόνισε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διανέμει δωρεάν σε όλη τη χώρα ενημερωτικά έντυπα για τις δραστηριότητες της ομάδας σε γραφή Braille. Παράλληλα, καλεί φιλάθλους με προβλήματα όρασης να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια της ομάδας» τονίζει στη «δημοκρατία» Κατερίνα Αθανασιάδου, υποδιευθύντρια του ΚΕΑΤ, εξηγώντας ότι: «ένας τυφλός μπορεί να διαβάσει μέσω της γραφής Braille ότι έχει σχέση με τον αγώνα, να βρίσκεται στις κερκίδες της Τούμπας και ακούγοντας μέσω της ραδιοφωνικής μετάδοσης την εξέλιξη του, να συμμετέχει ενεργά…». Ήδη στο Κέντρο, έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ζήσουν την εμπειρία πολλοί φίλαθλοι με προβλήματα όρασης. Ο πρώτος… τυχερός ήταν ο Γιώργος Καρβελάς (φωτογραφία), με μερική όραση, εκπαιδευτής γραφής Braille, ο οποίος ήταν παρών στον αγώνα με τον Ατρόμητο. «Εμείς μαζί, για μια ζωή. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο τα 90′ μέσα στο γήπεδο» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας για την εμπειρία του.

Ο μεγάλος στόχος είναι να γίνει ένα πρωτοποριακό φιλικό παιχνίδι στο τέλος της περιόδου, ανάμεσα στην ομάδα των Τυφλών και την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Οι τελευταίοι μάλιστα αναμένεται να αγωνιστούν με κλειστά μάτια (!) στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

«Θα είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό παιχνίδι, με νικητή τον άνθρωπο! Όλοι είτε είναι τυφλοί, είτε όχι, μπορούν να ζήσουν ζωντανά ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, με τον τρόπο τους, με τα δικά τους ‘μάτια’…» μας λέει Φώτης Μπίμπασης, τυφλός ο ίδιος και μέλος του δ.σ. του ΚΕΑΤ.