ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ImageHandler

Σοκ στη Γερμανία: Σε πέντε πόλεις έγιναν τελικά οι μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά

Ευρύτερες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση με τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Γερμανία την Πρωτοχρονιάκ καθώς όπως προκύπτει εκτός από την Κολωνία παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν σε τουλάχιστον άλλες τέσσερις πολεις, το Αμβούργο, τη Στουτγάρδη, το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη.

Σε όλες τις περιπτώσεις, με κυριότερη αυτή της Κολωνίας, δράστες ήταν άνδρες νεαρής κυρίως ηλικίας – αυτόπτες μάρτυρες μιλούν και για παιδιά μικρότερα των 18 ετών – που επιτέθηκαν σε γυναίκες κάθε ηλικίας αρπάζοντας τους και χρήματα, πορτοφόλια κτλ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση κυρίως λόγω των κατηγοριών που εξαπολύονται κατά της γερμανικής αστυνομίας και των γερμανικών ΜΜΕ ότι προσπάθησαν να κρύψουν τα περιστατικά υπό το φόβο της έξαρσης της βιας κατά των μεταναστών μετά και την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ να υποδεχθεί μεγάλους αριθμούς προσφύγων στη Γερμανία.

Μόνο στην Κολωνία έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 100 επίσημες καταγγελίες, τα 2/3 εκ των οποίων αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις συμπεριλαμβανομένων και δύο βιασμών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και την αστυνομία οι δράστες έμοιαζαν με Αφρικανούς και Άραβες μολονότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί μόνο τρία άτομα.

Το επίκεντρο των επιθέσεων ήταν ο χώρος έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας όπου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άνδρες ηλικίας 15 έως 33 ετών κύκλωναν σε ομάδες των 30 και 40 ατόμων γυναίκες τις οποίες ακουμπούσαν, παρενοχλούσαν και τελικά έκλεβαν.