ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tsipras-ee

Σήμερα η κρίσιμη σύνοδος κορυφής Ε.Ε- Τουρκίας, κρίσιμη μέρα για το προσφυγικό

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Το απόγευμα ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας. Θα προηγηθεί μπαράζ κρίσιμων επαφών. Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συνάντηση «κεκλεισμένων των θυρών» μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού, της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Ολλανδού  πρωθυπουργού, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ.

Πριν την αναχώρησή του από την Τουρκία ο Α.Νταβούτογλου υποστήριξε πως η χώρα του έχει κάνει «σημαντικά βήματα» για να σεβαστεί αυτό που της αναλογεί από το «σχέδιο δράσης» που συμφώνησε τον Νοέμβριο με την ΕΕ.

Σειρά επαφών για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 9:15 π.μ ο κ. Τσίπρας συναντάται με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε (στις 10:00). Μετά την συνάντηση αυτή, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου (10:30), στον οποίο αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης και την απόφαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ (11:00) και αμέσως μετά θα παρακαθήσει στο γεύμα εργασίας των Αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων κρατών μελών ΕΕ και Τουρκίας

Γύρω στις 15.00 τοπική ώρα , δηλαδή μετά το πέρας της συνάντησης ΕΕ-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των κρατών μελών της ΕΕ.