ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσικά μαχητικά MiG-29SMT για πρώτη φορά στην Συρία – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ρωσία αναπτύσσει -και δοκιμάζει- για πρώτη φορά σε πολεμικές επιχειρήσεις μαχητικά MiG-29SMT, ενισχύοντας παράλληλα την παρουσία και την ισχύ της στην Συρία.

Τα μαχητικά της αναβαθμισμένης έκδοσης πολλαπλού ρόλου του MiG-29 Fulcrum που αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Χμεϊμιμ, κοντά στην Λατάκεια, ξεχωρίζουν από την χαρακτηριστική “καμπούρα” που περιέχει 950 λίτρα επιπλέον καύσιμο, τον σωλήνα ανεφοδιασμού εν πτήσει στην αριστερή πλευρά του κοκπιτ, τα εκσυγχρονισμένα ηλεκτρονικά (glass cockpit) και την μεγαλύτερη εμβέλεια -1.800 χλμ με τρεις απορριπτόμενες δεξαμενές καυσίμου.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Συρία είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ρωσική Αεροπορία να δοκιμάσει υπό πραγματικές συνθήκες μάχης νέα όπλα και μέσα και τα MiG-29SMT δεν αποτελούν εξαίρεση. Πέραν των βλημάτων αέρος-αέρος RT-27T, R-27ER/ET και RVV-AE, τα αεροσκάφη της συγκεκριμένης έκδοσης μπορούν να φέρουν όπλα αέρος-εδάφους όπως δύο πυραύλους Kh-29T/L, έως τέσσερεις Kh-25M ή δύο Kh-31A7P ή μέχρι τέσσερεις κατευθυνόμενες βόμβες ΗΑΒ-500.

Οι πρώτες εικόνες από την Συρία δείχνουν τουλάχιστον ένα MiG-29SMT οπλισμένο με δύο μη κατευθυνόμενες βόμβες τύπου FAB-500. Δείτε το οπτικό με τα αναβαθμισμένα Fulcrum που πήγαν για… “δοκιμές” στην Συρία στο βίντεο που ακολουθεί.

 

πηγή : http://www.onalert.gr