ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Σαρώνει» το νέο πάρκο γυμνιστών στο Παρίσι – Η Ελληνίδα που έδωσε μάχη για να ανοίξει (φωτο)

Το πρώτο πάρκο γυμνιστών στην καρδιά του Παρισιού γνωρίζει μεγάλες δόξες λίγες μέρες αφότου άνοιξε, καθώς δεκάδες γυμνιστές συγκεντρώνονται εκεί για να έρθουν σε επαφή με τη φύση, όπως τους γέννησε η μητέρα τους.

Το πάρκο Bois de Vincennes φιλοξενεί γυμνιστές μέσα σε μία έκταση 7.300 τ.μ., που θα λειτουργήσει πειραματικά μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί ως τις 8.30 το βράδυ.

Μία από τις δεκάδες γυμνίστριες που επισκέπτονται καθημερινά το πάρκο, μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι ο γυμνισμός έχει να κάνει με την αποδοχή του εαυτού σου και των άλλων, καθώς δεν κρίνει τους ανθρώπους από τα ρούχα που φοράνε.

Οπως ανέφερε η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος πάρκων του Παρισιού Πενελόπ Κομιτέ «η δημιουργία μιας περιοχής στο Bois de Vincennes, όπου επιτρέπεται ο γυμνισμός, αποτελεί κομμάτι του ανοιχτού πνεύματος που διακρίνει το όραμά μας για τη χρήση των παρισινών δημόσιων χώρων».

Πριν από την είσοδο στο πάρκο γυμνιστών, υπάρχουν πινακίδες καθοδηγούν τους χρήστες του πάρκου ώστε να αποφευχθούν τυχόν «λάθη» επισκεπτών, αφού, όπως υπογράμμισε η αντιδήμαρχος, θα είναι μηδενική η ανοχή σε ηδονοβλεψίες και επιδειξίες, προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός σε όσους κάνουν γυμνισμό.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γυμνιστών τόνισε πως η δημιουργία του χώρου βοηθάει  στο να να αλλάξει η στάση των ανθρώπων απέναντι στο γυμνό και στον σεβασμό στη φύση.

Σε όλη τη Γαλλία υπάρχουν 460 περιοχές (παραλίες, κολυμβητήρια και κάμπινγκ) που απευθύνονται στους 2.500.000 γυμνιστές που υπάρχουν στη χώρα.

Πηγή: topontiki.gr