ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πόλεμος» Κουράκη – Αγγελίδου για τα τραπεζοκαθίσματα στο facebook!

Ο διάλογος στο facebook της αντιδημάρχου των Οικονομικών, Άννας Αγγελίδου με τον πρώην αντιδήμαρχο Ανδρέα Κουράκη για το θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία είναι ενδεικτικός του κλίματος που επικρατεί εντός της παράταξης και των δύο φιλοσοφιών που συγκρούονται.

Μέλη και οι δύο της τριμελούς επιτροπής (μαζί με τον αντιδήμαρχο Θ. Παππά)που σκοπό είχε να συγκεράσει απόψεις και να καταλήξει σε μια ομόφωνη απόφαση αξιοποίησης των γυάλινων περιπτέρων – αναψυκτηρίων στη Ν. Παραλία.

Όμως τελικά φαίνεται πως η επιτροπή έγινε «για τα μάτια του κόσμου» μιας και τελικά πέρασε η άποψη της πλειοψηφίας, δηλαδή του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Ν. Παραλία.

Πάντως, παρά την απόφαση της δημοτικής ομάδας, οι αντιδράσεις ομάδων της πόλης για την αλλαγή της χρήσης της Ν. Παραλίας παραμένουν μεγάλες και τίποτα δεν προεξοφλεί ότι το σχέδιο της διοίκησης θα μπορέσει να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο.

 

Η απόφαση της Δημοτικής Ομάδας

Η δημοτική ομάδα της Πρωτοβουλίας στην συνεδρίαση της Πέμπτης αποφάσισε πως από τα επτά διαθέσιμα περίπτερα τα πέντε διατίθενται προς εκμίσθωση (δύο με τραπεζοκαθίσματα, ένα με σκαμπό και αντίστοιχου ύψους τραπεζάκια, δύο άνευ τραπεζοκαθισμάτων).

Από τα υπόλοιπα δύο, ένα κρατάει ο Δήμος για ποικίλες δραστηριότητες και ένα παραχωρείται, στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής δημοτικής πολιτικής, σε φορέα της πόλης ανάλογης δραστηριότητας.

Η περίπτωση της χρήσης του πρώην «Interni» θα εξεταστεί χωριστά, αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με φορείς που έδειξαν διάθεση αξιοποίησής του.
Τα έσοδα από την εκμετάλλευση των περιπτέρων (το 20% θα αποδίδεται στο ΤΑΙΠΕΔ) θα διατίθενται για έργα πρασίνου, συντήρησης, καλλωπισμού και άλλες παρόμοιες δράσεις.

 

Η αντίδραση Κουράκη

Ο κ. Κουράκης λόγω ιατρικής αποκατάστασης (υποβλήθηκε σε εγχείριση την περασμένη εβδομάδα) δεν παρέστη στην συνεδρίαση και όταν διάβασε την ενημέρωση της δημοτικής ομάδας αντέδρασε έντονα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

«Στην τελευταία συνεδρίαση της τριμελούς επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαίου, συμφωνήθηκε ομόφωνα να εισηγηθούμε προς την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, να επιτραπεί η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε προσδιορισμένο χώρο, που δεν εμποδίζει την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών, στα 2 περίπτερα πολιτισμού και αναψυχής της Μεσογείου και των Ρόδων.
Αυτά που διαβάζω για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά 50% και σκαμπό στο τελευταίο περίπτερο του Νερού προς το ΜΜΘ δίπλα στο ήδη μισθωμένο περίπτερο στον κήπο της Μνήμης, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και μάλιστα ομόφωνης. Ίσως είναι προσωπική άποψη της συναδέλφου Άννας Αγγελίδου που εισηγήθηκε το θέμα στην Δημοτική Ομάδα, με την οποία εγώ δεν συμφωνώ.
Δεν γνωρίζω την τελική θέση της Δημοτικής Παράταξης από την συνεδρίαση της οποίας απουσίαζα, αλλά δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για τον στρεβλό τρόπο που παρουσιάστηκε η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής. Αυτά προς το παρόν
» έγραψε αρχικά.

Μιλώντας στην ThessNews ο κ. Κουράκης περιγράφει ένα «άδειασμα» του από την επιτροπή. «Κάναμε συνολικά τρεις συνεδριάσεις. Στην τελευταία πήραμε μια ομόφωνη απόφαση. Φυσικά και υπήρξαν διαφορετικές απόψεις στην αρχή αλλά στο τέλος καταλήξαμε στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε προσδιορισμένο χώρο, που δεν εμποδίζει την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών, στα 2 περίπτερα πολιτισμού και αναψυχής της Μεσογείου και των Ρόδων. Αυτό με τα σκαμπό ουδέποτε συζητήθηκε» τονίζει με νόημα.

«Κάναμε προσπάθεια για να βγάλουμε μια ομόφωνη απόφαση. Άλλωστε η δική μου αρχική θέση ήταν να μην επιτρέψουμε σε κανένα την ανάπτυξη τραπεζοκαθίσματων. Αλλά τελικά υποχώρησα στη λογική να δώσουμε σε περίπτερα που έχουν χώρους που δεν επηρεάζουν την διαδρομή στη Νέα Παραλία. Τα υπόλοιπα δεν μπήκαν στη συζήτηση» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κουράκης.

 

Ο διάλογος με Αγγελίδου

Τα δύο μέλη της επιτροπής είχαν και έναν έντονο διάλογο στο facebook. Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου σχολίασε αρχικά «Αγαπητέ Ανδρέα διάβασα με έκπληξη την ανάρτησή σου για το πόρισμα της επιτροπής μας σχετικά με τα περίπτερα της παραλίας. Στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας ανέφερα λεπτομερώς τη διαφωνία σου για το τρίτο περίπτερο και η λέξη «ομοφωνία» δεν ειπώθηκε καθόλου. Η Δημοτική Ομάδα συμφώνησε με την πρόταση και εξέδωσε και σχετικό Δελτίο Τύπου, το οποίο δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ και στάλθηκε σε όλα τα μέλη της ομάδας. Εκπλήσσομαι, λοιπόν, πώς διαπίστωσες «στεβλό τρόπο», για τον οποίο «δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα». Θα περίμενα, αν είχες κάποια ερωτηματικά, να επικοινωνούσες μαζί μου για να απαντηθουν φιλικά και συναδελφικά».

«Αγαπητή Άννα, από το δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα αλλά και από το πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Ομάδας που μας κοινοποιήθηκε, ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ότι η θέση της τριμελούς επιτροπής στην οποία ΟΜΟΦΩΝΑ καταλήξαμε, παρουσιάστηκε στη ΔΟ όπως ΟΜΟΦΩΝΑ την διαμορφώσαμε στην καταληκτική συνεδρίασή μας στις 19.05.2017, δηλαδή: τραπεζάκια έξω, πέραν αυτών που αναπτύσσονται στο ήδη μισθωμένο περίπτερο δίπλα στον κήπο της Μνήμης, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ, στον κήπο της Μεσογείου το ένα και στον κήπο των Ρόδων το δεύτερο.
Είναι ανυπόστατο επομένως αυτό που αναφέρεις περί δήθεν διαφωνίας δικής μου με τα άλλα μέλη της επιτροπής. Δηλαδή τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής συμφωνήσατε σε κάτι άλλο; που και πότε έγινε αυτό; Εάν έτσι ενημέρωσες την ΔΟ, η ενημέρωση ήταν στρεβλή διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα ερωτήματα επομένως παραμένουν και μάλιστα ενισχύονται.
Το τί θα αποφάσιζε η ΔΟ ή το τί θα αποφασίσει το ΔΣ είναι άλλο θέμα.
Τώρα, για τα περί συναδελφικότητας, θα θυμίσω μόνο, ότι αυτή προκύπτει μέσα από την ειλικρίνεια των σχέσεων και την αλήθεια στην διατύπωση των απόψεών μας. Αυτά και τα υπόλοιπα προσεχώς
» απάντησε ο Ανδρέας Κουράκης.

«Αγαπητέ Ανδρέα αν «δεν θυμάσαι» (που εντύπωση μου κάνει) το ότι συμφωνήσαμε τα άλλα δυο μέλη της Επιτροπής, δηλ ο Θανάσης και γω, να έχει το τρίτο περίπτερο υψηλά σκαμπό και αντίστοιχα υψηλά τραπεζάκια, μπορείς τότε να ρωτήσεις τον ίδιο τον Θανάση. Στην τελευταία Δημ Ομάδα που συνεδρίασε και ασχολήθηκε με το θέμα των περιπτέρων δεν ήσουν αλλιώς θα άκουγες που επισήμανα την διαφωνία σου για το τρίτο περίπτερο. Την ίδια ακριβώς παρουσίαση έκανα και στην Εκτελεστική Επιτροπή με παρόντα τον Θανάση και εξήγησα όλες τις λεπτομέρειες της διαφωνίας σου ως προς τα υψηλά σκαμπό και υψηλά τραπεζάκια για το 3 περίπτερο και την συμφωνία σου για τα άλλα θέματα που συζητήσαμε διεξοδικά. Το ήθος μου, και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι, δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να κάνω κάτι άλλο!!» ανταπάντησε η κ. Αγγελίδου.

Πηγή: Thessnews