ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόεδρος ΣτΕ: Οι δικαστές δεν χειραγωγούνται

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών είπε πως «οι δικαστές δεν χειραγωγούνται ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα πολιτικών επιδιώξεων».

«Είμαστε ταγμένοι στο καθήκον μας προσπαθούμε να το εκπληρώνουμε σε κλίμα ηρεμίας και ενότητας. «Οσοι προσπαθούν να το διαταράξουν προσφέρουν κακή υπηρεσία», τόνισε ο Νίκος Σακελλαρίου στη σκιά των παραιτήσεων των δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ.
Στις δηλώσεις του μάλιστα ο κος Σακελλαρίου χαρακτήρισε «ελάχιστη μειοψηφία» αυτούς που αντέδρασαν».

Παράλληλα αναφερόμενος στη διακοπή και αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες είπε πως  «αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο οι τηλεοπτικές άδειες, τόνισε. Είναι μια σοβαρή υπόθεση αλλά έχουμε και τους μισθούς, τις συντάξεις και την κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Το καθήκον μας είναι με τις αποφάσεις και την άψογη διαδικασία να βοηθούμε την ελληνική κοινωνία».

Όπως είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει δείξει με τις αποφάσεις του το κοινωνικό του πρόσωπο και θα συνεχίσει να το επιδεικνύει. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι», τόνισε. Έχω ευθύνη να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου πριν κληθούν να πάρουν μια σημαντική απόφαση.