ΕΙΔΗΣΕΙΣ
xartisypopta

Πρωτιά της Ελλάδας στα «ύποπτα» ματς – Ακόμα και στο… τένις! (Φωτό)

Η ESSA, ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και παράνομου στοιχηματισμού, δημοσιοποίησε στοιχεία για τα ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια ανά σπορ και χώρα.

Συνολικά, 100 περιπτώσεις αγώνων συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία έκθεσή της, με το τένις να είναι εκείνο που κυριαρχεί με 73 υποθέσεις εντός του 2015! Εκείνο που έρχεται στη δεύτερη θέση είναι το ποδόσφαιρο με 19 αγώνες να κρίνονται ως ύποπτοι.

Από αυτά τα ματς τα τρία πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας, «επίδοση» που δίνει στην Ελλάδα την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη! Με εξαίρεση την Τουρκία και την Ουκρανία όπου υπάρχουν δύο υποθέσεις, στην υπόλοιπη λίστα βρίσκονται άλλες δώδεκα χώρες που έχουν από ένα ύποπτο παιχνίδι ανάμεσα στις οποίες και η Κύπρος. Μάλιστα, η Ελλάδα έχει «ύποπτο» ματς και στο τένις!

Άλλο ένα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι τα περισσότερα ύποπτα ματς είναι στην Ευρώπη με 38 υποθέσεις να έχουν λάβει χώρα στη γηραιά ήπειρο. Δεύτερη έρχεται η Ασία με 24 και τρίτη η Βόρεια Αμερική με 16.

Δείτε τον χάρτη με τα ύποπτα ματς σε όλη την Ευρώπη:

xartisypopta