Προσοχή: Απάτη στο Facebook με δήθεν αεροπορικά εισιτήρια της Easyjet – Πως μπορούν να σας αποσπάσουν χρήματα

Τις τελευταίες μέρες στο Facebook γίνονται κοινοποιήσεις για δήθεν προσφορά δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων από την εταιρεία Easyjet.

Το λινκ θα σας οδηγήσει στη σελίδα easyjet-promo.com, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική σελίδα της αεροπορικής εταιρείας. Έπειτα, θα σας ζητηθεί να λάβετε μέρος σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις υπηρεσίες της εταιρείας. Ανεξαρτήτως απάντησης, είστε ένας από τους «τυχερούς νικητές». Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την κοινοποίηση του διαγωνισμού.

Ωστόσo, μετά τα παραπάνω, θα μεταφερθείτε σε μια άλλη σελίδα, όπου ένα νέο ερωτηματολόγιο εμφανίζεται προκειμένου να »κερδίσετε» ένα νέο δώρο. Σκοπός στην ουσία είναι να αποσπαστεί το κινητό σας τηλέφωνο για εγγραφή σε υπηρεσία χρεώσεων με μηνύματα.

H easyjet εξέδωσε ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook ζητώντας από τους καταναλωτές να αγνοήσουν ταν εν λόγω διαγωνισμό: »We’ve been made aware of a scam competition on Facebook. Please ignore this, as it’s not official. Only follow this account for updates, competitions and offers», επισημαίνεται σχετικά.