ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τραμπ δεν θέλει ένα τείχος στο Μεξικό, αλλά δύο – Δείτε τις ανάδοχες εταιρείες και τα σχέδια

Η διοίκηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τέσσερις αμερικανικές εταιρείες για την ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων για το διάσημο πλέον τείχος που θα χωρίσει ΗΠΑ και Μεξικό. Οι εταιρείες θα έχουν 30 ημέρες για να ολοκληρώσουν ένα πρωτότυπο σχέδιο.

«Αυτά τα πρωτότυπα είναι σχεδιασμένα να έχουν ύψος 9 μέτρα και πλάτος επίσης 9 μέτρα. Θα βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο», δήλωσε ο Ρόναλντ Βιτιέλο, εκτελών χρέη αναπληρωτή Επιτρόπου για την Τελωνειακή και Συνοριακή Προστασία των ΗΠΑ (CBP), σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Κατά τη δοκιμή των πρωτοτύπων, η CBP  «θα εξετάσει πράγματα όπως η αισθητική και η τριπλή αντίσταση, το πόσο διαπερατό, πόσο ανθεκτικό είναι στις προσπάθειες παραβίασης… και σκαρφαλώματος», δήλωσε ο Βιτιέλο.

Τα τείχη θα έχουν επίσης θέσεις για αισθητήρες, φωτισμό, κάμερες και πύργους.

Ένα σχέδιο από αυτά που σκέφτηκαν οι αξιωματούχοι του Τραμπ, θα είχε μια δομή «see-through» τοίχου, ακριβώς πάνω στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, στη συνέχεια μια «ζώνη επιβολής» πλάτους 45 μέτρων, ακολουθούμενη από έναν τοίχο από σκυρόδεμα.

Η Caddell Construction Co, από το Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, η Fisher Sand & Gravel Co, από το Τέμπε της Αριζόνα, η Texas Sterling Construction Co του Χιούστον και η κατασκευαστική εταιρεία WG Yates & Sons από τη Φιλαδέλφειας στο Μισισίπι, ήταν οι τέσσερις εταιρείες που επιλέχθηκαν για το πρωτότυπο έργο, ανέφερε η CBP.

Μετά την εκτελεστική εντολή του Προέδρου Donald Trump στις 25 Ιανουαρίου, η CBP εξέδωσε δύο αιτήσεις για προτάσεις για πρωτότυπα σχέδια κατασκευής -τόσο νέες όσο και για πιθανή αντικατάσταση υποδομής- που περιλαμβάνουν σκυρόδεμα και νέα σχέδια υλικών «για την αποτροπή παράνομων διαβάσεων».

Οι τέσσερις συμβάσεις κυμαίνονται σε τιμές μεταξύ 400.000 – 500.000 δολαρίων, δήλωσε η CBP. Τα πρωτότυπα θα κατασκευαστούν και θα δοκιμαστούν στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Ο Βιτιέλο είπε ότι τα πρωτότυπα θα μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση τους ή να μεταφερθούν και να χρησιμοποιηθούν αλλού. Τέσσερις ακόμη συμβάσεις, που θα απονεμηθούν για νέα σχέδια υλικών, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.