nea-dimokratia-nd-grafeia-sima-logotupo

Πολυεπίπεδη αντεπίθεση από τη Ν.Δ.

Πολιτικό κλοιό γύρω από την κυβέρνηση με επίκεντρο όχι μόνον το προσφυγικό αλλά και την καθημερινότητα και την οικονομία επιχειρεί να δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να μην επιτρέψει στους Αλ. Τσίπρα και Παν. Καμμένο να «αποδράσουν» με όχημα τη «μάχη εναντίον της διαπλοκής». Στο γαλάζιο επιτελείο έχει ήδη, παρασκηνιακά, ξεκινήσει η προετοιμασία για την πολιτική αντιπαράθεση της προσεχούς Τρίτης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, την οποία –όπως πιστεύουν στη Συγγρού– οι δύο συγκυβερνήτες θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να κρύψουν τις αστοχίες τους αλλά και τις υπαρκτές εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Δύο 24ωρα μετά, την Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν θέματα Δικαιοσύνης, με την παρουσία του υπουργού Ν. Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου. Αίτημα για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας συνεδρίασης και για πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης σε αυτήν, είχαν ως γνωστόν υποβάλει η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Στο επικοινωνιακό μπαράζ της συγκυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να αναδείξει την πραγματικότητα αλλά και τη βεβαιότητά του ότι η Ν.Δ. σύντομα θα κληθεί να αναλάβει εκ νέου την ευθύνη της διακυβέρνησης. «Θα κληθούμε πάλι –δεν ξέρω σε ποιο χρονικό διάστημα, σύντομα ή αργότερα– να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά και να δώσουμε τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει», σχολίασε χθες ο κ. Μητσοτάκης μετά τον κύκλο επισκέψεων σε φορείς και επιχειρήσεις στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Στον Ασπρόπυργο, μία υποβαθμισμένη περιοχή της Δυτικής Αττικής αλλά και παράλληλα κύτταρο παραγωγής, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ενώ στη συνάντηση που είχε με το Δημοτικό Συμβούλιο και τοπικούς φορείς υπογράμμισε πως «σε μια εποχή που πολλοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στα ζητήματα της κοινωνικής ευαισθησίας και της αλληλεγγύης, η πιο ουσιαστική πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης». Χαρακτήρισε την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της έκτασης στο Θριάσιο μια πολύ σημαντική επένδυση, που θα ξεπεράσει τα 150.000.000 ευρώ, θα καλύψει πάνω από 200.000 μέτρα στεγασμένου χώρου και φυσικά θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις απασχόλησης, ενώ έκανε αναφορά και στην ανάγκη αναθεώρησης του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, ώστε και το περιβάλλον να προστατεύεται (σ.σ. στη συγκεκριμένη περιοχή το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση) και επενδύσεις να προσελκύονται.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε και συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Περιφερειών, σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη διαχείριση του προσφυγικού. Ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευσε την αδυναμία της κυβέρνησης να έρθει σε συνεννόηση «με την Αυτοδιοίκηση και ειδικά με τις περιφέρειες, που θα μπορούσαν να παίξουν έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο, προκειμένου να διευκολύνουν στην κατανομή του προσφυγικού προβλήματος σε όλη την Επικράτεια». «Η Αυτοδιοίκηση και ειδικά οι περιφέρειες έχουν εκεί να παίξουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Διότι γνωρίζουν τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Αλλά μπορούν να σταθούν και πάνω από τα μικρά συμφέροντα, τα οποία ενδεχομένως ένας δήμαρχος να μην μπορεί ο ίδιος ή να μη θέλει να ξεπεράσει», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: Καθημερινή