sleep_4

Ποια είναι τα μυστικά για τον τέλειο ύπνο;

Καλό στρώμα + μαξιλάρι = σωστός ύπνος! Αυτός ο συνδυασμός είναι απαραίτητος αν θέλεις να κοιμάσαι σαν πουλάκι!
Και εδώ που τα λέμε αν κοιμάσαι σωστά δεν έχεις παρατηρήσει πόση θετική ενέργεια έχεις, πόσο “ανάλαφρη” νιώθεις και πόσο ξεκούραστη, ευτυχισμένη είσαι; Σκέψου πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει στην ψυχολογία σου, στη διάθεση και στην αντοχή σου! Ένας καλός ύπνος σου δίνει ισορροπία στη ζωή σου!

Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να προσέξεις το στρώμα που θα διαλέξεις να είναι ελαστικό έτσι ώστε να καλύπτει όλες τις καμπύλες και τα μέλη του σώματος. Πάρα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το μαξιλάρι. Και εδώ έρχεται η ερώτηση: Πως να επιλέξεις το σωστό μαξιλάρι; Ένα σωστό μαξιλάρι θα πρέπει να σου δίνει τη δυνατότητα να μπορείς να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου. Αυτό σημαίνει ~> Θα πρέπει να έχει φερμουάρ, έτσι ώστε να μπορεί να προσθαφαιρεί τα υλικά που έχει μέσα (πούπουλα) ανάλογα με τις ανάγκες του ~> να το κάνει περισσότερο ή λιγότερο ελαστικό! Οπωσδήποτε το μαξιλάρι πρέπει να καλύπτει την καμπύλη που έχει ο αυχένας σου όταν ξαπλώνεις, οποιαδήποτε στάση και αν επιλέξεις να έχεις.

3 παράγοντες είναι βασικοί όταν επιλέγεις ένα μαξιλάρι ~> α. Το σωματότυπο σου, β. Την ελαστικότητα του στρώματός του και γ. Η στάση ύπνου που προτιμά όταν ξαπλώνεις.

Καλό είναι να επιλέγεις μαξιλάρια που περιέχουν φυσικά υλικά όπως: νιφάδες φυσικού καουτσούκ, αγνό παρθένο μαλλί και πούπουλα και φτερά χήνας ή πάπιας.

Πηγή: followme.gr