07/11/2015 Share

Περί την ιστορική μνήμη της πόλης μας…

triantafilidisΤου Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη

Όσοι ακούσατε προχθές τους σωτήρες, θα καταλάβατε ότι  τώρα ανοίγουμε ένα μέτωπο,  που θα έπρεπε να  είναι ανοιχτό σε αυτή την πόλη από χρόνια, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η ληστρική  σύμβαση,  που το υπέροχο κράτος μας, ως συνέχεια και διάρκεια, ανανέωνε συνεχώς, αναθέτοντας  με τρόπο προσβλητικό για την πόλη και απολύτως αποικιοκρατικό, τις αστικές της συγκοινωνίες, με ότι αυτό συνεπάγεται, πρέπει άμεσα να καταργηθεί με νόμο.

Η  ύπαρξη ΟΑΣΘ με την μορφή  που λειτουργεί  και με τον τρόπο που χειρίζεται τις αστικές συγκοινωνίες, εφ όλης της ύλης σε αυτή την πόλη, πρέπει να τελειώνει τώρα.

Στην εποχή των μνημονίων, όπου περικόπτονται ως δαπάνες, ακόμη και  οι γάζες για τους τραυματίες από τα Νοσοκομεία, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν κάποιοι , που επειδή οι παππούδες τους βρέθηκαν ανάμεσα  στους νικητές του εμφυλίου, που ο Καραμανλής τους δώρισε τις συγκοινωνίες μας, δεν θα παίρνουν, εξασφαλισμένο κάθε χρόνο, κέρδος υπέρογκο, εφ όρου ζωής…

Αυτά ως αρχή.

Είπαμε στην εκπομπή μας, για την ιδεολογική πλύση εγκεφάλου και επιβολή, που διαμορφώνει η ονοματοδοσία των στάσεων του λεωφορείου, που ακούν σε μια μονότονη επανάληψη, εκατομμύρια άνθρωποι, χιλιάδες φορές κάθε χρόνο, κινούμενοι με τα λεωφορεία.

Μάλλον δεν προβλημάτισε κανέναν ποτέ, το ότι στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει ούτε μισή στάση που να μνημονεύει την ύπαρξη των Εβραίων σε αυτή την πόλη.

Εμείς που δηλώνουμε τη βούληση και απαίτηση μας  για να διορθωθεί  το σφάλμα, (εάν τέτοιο ήταν),  ζητάμε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που συμμετέχει στη Διοίκηση του ΟΑΣΘ, να μετονομαστούν ΤΩΡΑ η στάση ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ στη Δελφών, σε στάση ΧΙΡΣ

Η δε στάση ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ επί της Όλγας, να μετονομαστεί σε στάση ΜΙΖΡΑΧΗ,  όπως ήταν καθιερωμένη επί δεκαετίες.

Τιμάμε την ιστορική μνήμη της πόλης.

Δεν προσπαθούμε να την θάψουμε.

 

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Aρθρα-Απόψεις»  δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι απαραίτητα του press724.gr.