ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Φίλιππος Β΄-Ο μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων» στη Νεάπολη

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Καρακιόλη «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄-Ο μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 18:30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 21).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Ιωάννα Αλεξιάδου και αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Τάνια Κιουμουρτζίδου. Το συντονισμό θα κάνει ο Αριστοφάνης Γαστεράτος, υπεύθυνος Βιβλιοθηκών του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η συνολική έρευνα του έργου αναφέρεται στον πολυτάραχο βίο του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου Β’, αρχίζοντας μια ανεπανάληπτη νικηφόρα πορεία από τα Θηβαϊκά χρόνια, την Πέλλα, τη Θράκη, το Κρόκιο πεδίο, τη Χαιρώνεια, το συνέδριο της Κορίνθου, όπου σύσσωμοι οι αντιπρόσωποι τον ανακήρυξαν αρχιστράτηγο των Ελλήνων, έως την πρόωρη θανάτωσή του στην παλαιά πρωτεύουσα των Μακεδόνων (Αιγές).

Επίσης στην τελευταία ενότητα του έργου γίνεται συνοπτική αναφορά για τα νέα ευρήματα της Αμφίπολης καθώς και τεκμηριωμένες απόψεις για την επαναδιατύπωση του ερωτήματος που απασχολεί τη διεθνή επιστημονική κοινότητα σχετικά με τη σορό του Μ. Αλεξάνδρου.