vasilis

Πάνω από 10.000 ευρώ μάζεψε για τους άπορους ο… Άι Βασίλης στην Ξάνθη

Περισσότερα από 10.000 ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει… ο Άι Βασίλης στη Ξάνθη και να τα μοιράσει σε άπορους και οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μέσω της λειτουργίας της «Γειτονιάς του Άι Βασίλη», που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Λυκείου Ελληνίδων της πόλης κι έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός.

Το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και παράλληλα παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων του συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Πέπη Στάντσιου, αναφέρθηκε στη λειτουργία της «Γειτονιάς του Άι Βασίλη», η οποία κάθε χρόνο επεκτείνεται καθώς την αγκαλιάζουν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι της Ξάνθης, όσο και οι επισκέπτες της περιοχής.

Μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν δόθηκε για την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου και του Ψυχολογικού Κέντρου της θρακικής πόλης, ενώ τα υπόλοιπα έσοδα θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες της περιοχής, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Η πρόεδρος στο χαιρετισμό της ευχαρίστησε όσους στηρίζουν τις φιλανθρωπικές δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων. «Μας δίνετε δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας. Σας ευχόμαστε υγεία, ειρήνη, αγάπη, δημιουργικότητα και καλύτερες μέρες για τον τόπο μας!», ανέφερε.