ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η απάντηση των «Medi Jeunesse» στα δημοσιεύματα για την άδεια λειτουργίας τους

Από το δικηγορικό γραφείο του κ. Ιωάννη Πουλόπουλου & Συνεργατών με έδρα την Αθήνα, το οποίο εκπροσωπεί την εταιρεία «Μαρία Χουδαλάκη κι Σία ΕΕ», το Press724.gr έλαβε λίγο μετά τις 11.00πμ σήμερα, το παρακάτω εξώδικο, ως απάντηση για το δημοσίευμα μας «ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ «MEDI JEUNESSE» ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» , που αφορούσε απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο, διευκρινίζοντας πως αρκετές ώρες πριν την ανάρτηση του σχετικού ρεπορτάζ χθες το βράδυ, απευθυνθήκαμε στα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την άποψη της επί του θέματος και τηρώντας τις αρχές δεοντολογίας:

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ

Της ετερρόρυθμης εταιρίας με την επωνυμία ‘Μαρία Χουδαλάκη κι Σία εε’  η οποία εδρεύει στην Αθήνα, στον οδό Όθωνος αρ. 4 κι εκπροσωπείται νόμιμα.

Προς

  1. τον Νικόλα Χατζή ([email protected]), υπεύθυνο λειτουργίας του ιστότοπου με τα στοιχεία NewPost.gr, με φυσική έδρα το Μαρούσι Αττικής, οδός Φραγκοκλησσιάς αρ. 7, Κτήριο Β’, 151 25, Παράδεισος Αμαρουσίου, τηλ.: 210 6848440 | fax: 210 6846407 | ηλεκτρονική διεύθυνση : info@newpost.gr
  2. Θάνο Πασχάλη, δημοσιογράφο , μέλος της συντακτικής ομάδας του ως άνω ιστότοπου
  3. την εταιρία Alphadot.net LTD, ATT: multi-news.gr, εδρεύουσα στην Βουλγαρία , στον αριθμό 145 της οδού Rakovski. G-1-6, 1000-BG-EU,ηλεκτρονική διεύθυνση : [email protected]
  4. Την ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου Press724.gr, ήτοι Θωμά Ευσταθίου, Aλέξη Αλεξιάδη, Γιώργο Τότσικα, Κώστα Κόπτσιου, Αριστείδη Μάτιο, Θάνο Χερχελετζή, Νικολέτα Ευσταθίου, ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].
  5. Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΕΞΠΡΕΣ – Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε , η οποία εδρεύει στο 46ο χλμ. Λεωφ. Λαυρίου Τ.Κ.: 190 01 ΒΙΟΠΑ – Κερατέας με δεσμό ηλεκτρονικής επικοινωνίας :

Http://www.express.gr/misc/legal/14936oz_2008041514936.php3
Κύριοι, την 20η Ιανουαρίου 2016, με δυσάρεστη έκπληξη εντοπίσαμε ανηρτημένο στην έκδοση της 19ης Ιανουαρίου 2016 της ιστοσελίδος της πρώτης υμών, (ηλεκτρονικός δεσμός :http://newpost.gr/ellada/510979/xwris-adeia-leitoyrgias-ta-kentra-aisthhtikhs-medi-jeunesse), δημοσίευμα του δεύτερου υμών, ήδη αδαικρίτως αναπαραχθέν τις επόμενες ημέρες κι από την ιστοσελίδα της τρίτης , τέταρτης κι πέμπτης υμών (με στοιχεία ηλεκτρονικού δεσμού αντιστοίχως ως κάτωθι :——————-

http: // www.multi-news.gr/ newpost-choris-adia-litourgias-kentra-esthitikis-medijeunesse/#axzz3xtaBzrl8,

http://press724.gr/στον-εισαγγελέα-τα-medi-jeunesse-γιατί-δεν-διέθ/ http://www.express.gr/news/business/782881oz_20160120782881.php3) δημοσίευμα στο οποίο, η πρώτη υμών κάκιστα κι αντιδεοντολογικά συνδυασμένο με μία φωτογραφία του κτιρίου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με τρόπο ώστε η εικόνα της πινακίδος με τις λέξεις ‘Εισαγγελία Πρωτοδικών’ να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα/κεφαλίδα του δημοσιεύματος , οι δε έτερες Τρίτη κι τέταρτη των καθ ών με επισύναψη φωτογραφιών τις οποίες έχουν λάβει κατά παράβαση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα,  αναφερόταν ότι ύστερα από αυτοψία που διενήργησε η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι η εταιρία μας, δήθεν  δεν διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας , λόγο για τον οποίο η υπεύθυνη της επιχείρησης, κ. Μαρία Χουδαλάκη, έχει κληθεί σε απολογία.

Αντιπαρερχόμενοι λέξη προς λέξη το ανακριβές, και δυστυχώς πρόχειρο, δημοσίευμα σας κι με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μας ενώπιον των Αστικών κι Ποινικών Δικαστηρίων της Χώρας, ιδίως ως προς την, απέχουσα από την μέση δημοσιογραφική πρακτική, βιασύνη σας να δημοσιοποιήσετε τα στοιχεία κι ιδίως τον διακριτικό τίτλο της εταιρίας μας, σε ένα καταφανώς  αρνητικού εάν όχι κι συκοφαντικού περιεχομένου, δημοσίευμα, σας συνιστούμε να αποτείνετε την δέουσα προσοχή στα πραγματικά δεδομένα τα οποία εν ολίγοις περιλαμβάνουν τα εξής :

Ο όμιλος των Medi Jeunesse(κατοχυρωμένο σήμα)  λειτουργεί διαθέτοντας τις με αρίθμ. 1816/2015, 5578/2015 κι 5845/15 Άδειες  Λειτουργίας Ιδιωτικού Ιατρείου-Ιατρικής Εταιρίας Παροχής Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας, εγκεκριμένες νομίμως από τους Ιατρικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης κι Αθηνών, οι οποίοι είναι κι οι μόνοι καθ’ ύλην αρμόδιοι να εκδίδουν άδειες Παρόχων Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ούτε για την λειτουργία Κέντρων Ευεξίας, απαιτείται άδεια από την οικεία Περιφέρεια. Εν ολίγοις ουδεμία αρμοδιότητα δεν διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής ή οιαδήποτε άλλη για την έκδοση των αδειών σε εφαρμογή των οποίων λειτουργούν τα ιατρεία και τα κέντρα του ομίλου μας.

Με εξαίρεση την μοναδική αυτή περιγραφόμενη, αστικής φύσης διαφορά (αντισυμβατική κι νομικά ανυπόστατη υπαναχώρηση από πελάτη, στον οποίο παρ’ όλαυτα δεν αρνηθήκαμε την επιστροφή ποσού, ποσό το οποίο τελικώς έχει καθυστερήσει να διεκπεραιώσει το Τμήμα καρτών της Τράπεζας του πελάτη, στην οποία εμείς δεν τηρούμε καν λογαριασμό), ουδεμία έτερη εμπλοκή με πελάτη μας έχει  να περιγράψει ουδείς στα 20 σχεδόν έτη λειτουργίας μας!

Η χονδροειδής, πρόχειρη κι εν πολλοίς προβληματική ενημέρωση του δημοσιογράφου Θάνου Πασχάλη, προερχόμενη από ένα ομοίως πρόχειρο κι ομοίως νομικά προβληματικώς διακινούμενο έγγραφο  του Συνηγόρου του Καταναλωτή, οδήγησε τις πρώτη, τρίτη τέταρτη και Πέμπτη υμών στην φιλοξενία (εκ μέρους της πρώτης ) κι αναπαραγωγή (εκ μέρους των υπολοίπων) ενός δημοσιεύματος μονομερούς, ερειζόμενου επί διάτρητης ιστορικής και νομικής βάσεως. Η ανέλεγκτη αυτή φιλοξενία και αναπαραγωγή προδήλως ήδη προκάλεσε θετική κι αποθετική ζημία στην εταιρία μας.

Για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών επιφυλασσόμαστε βεβαίως, έναντι των νομικών κι φυσικών προσώπων που συνετέλεσαν στην δυσφήμιση αυτή.

Ειδικώς σημειώνουμε στο σημείο αυτό ότι κατά τις ΑΡΧΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
(Κώδικας Δεοντολογίας, ο οποίος εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ την 19-20 Μαΐου 1998, με ποσοστό 80,4%) κατά το άρθ. 2ζ ο δημοσιογράφος έχει υποχρέωση : ‘ζ. Να ελέγχει και να τεκμηριώνει τις πληροφορίες, που αναφέρονται στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, όπου η παραπλανητική πληροφόρηση και η εντυπωσιακή προβολή μπορούν να προκαλέσουν αδικαιολόγητη αναστάτωση στην κοινή γνώμη.’

Την υποχρέωση αυτή βεβαίως, βάναυσα παραβιάσατε άπαντες οι καθ’ ών, αφού ουδείς, πλήν ενός, εξ υμών αναζήτησε την γνώμη του ομίλου μας,   προ της δημοσιεύσεως και αναπαραγωγής, ακόμη ωστόσο και αυτός που αναζήτησε την γνώμη μας, δεν περίμενε για αυτή, αλλά προέβη στην αναπαραγωγή του μονομερούς δημοσιεύματος.

Περαιτέρω κι προς αποφυγή κάθε περαιτέρω ζημίας σας καλούμε

  1. να απόσχετε από κάθε περαιτέρω σχετική με την εταιρία μας ενέργεια σας, προ της εκπλήρωσης της υποχρέωσης σας για διασταύρωση πληροφοριών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ως δεοντολογικά οφείλετε να πράττετε, υποχρέωση την οποία δεν τηρήσατε εν προκειμένω, αφού ουδείς αναζήτησε την εταιρία μας για την διασταύρωση των σχετικών (όποιων) πληροφοριών.
  2. να προβείτε σε επανόρθωση της ανάρτησης σας, παρέχοντας ιδίας προβολής, θέσης κι διάρκειας χώρο προς είτε φιλοξενία της παρούσης Εξωδίκου είτε ανάρτηση του δημοσιεύματος αποκατάστασης, κατά τους όρους του Νόμου

Κάθε έτερη ενέργεια, παρεκλίνουσα της ως άνω συμπεριφοράς, εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς το αμελές ή μη της συμπεριφοράς σας. Ιδίως δε μετά την σημερινή επικοινωνία μας, καμία παρεξήγηση ή αμέλεια δεν χωρεί, κι στην νόμιμη αυτή βάση, κάθε δικαίωμα μας είναι δεδομένο ότι θα ασκηθεί.

Παρακαλούμε εφεξής, προς κάθε επικοινωνία, να απευθύνεστε ως στοιχεία επικοινωνίας κάτωθι σας παρατίθενται :

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

& ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ,

ΖΩΟΔ. ΠΗΓΗΣ 38-40, 10681 ΑΘΗΝΑ,

ΤΗΛ. : 210 3824734, 210 3839660

FAX :  210 3828134

E-mail : [email protected]

Θες/νικη, 22.01.2016  – Η εξωδίκως δηλούσα

Μαρία Χουδαλάκη