Ο Χιου Χέφνερ ως στρατιώτης στο Β’ Παγκοσμίου Πολέμο – Σπάνια ΦΩΤΟ

¨Θα ήθελα να με θυμούνται ως έναν άνθρωπο που άλλαξε τον κόσμο με ένα θετικό τρόπο κοινωνικά μιλώντας σε ότι αφορά το σεξ και θα ήμουν χαρούμενος για αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που ονειρεύομαι αληθινά και κάνω τα όνειρα πραγματικότητα.” είχε πει ο Χιου Χέφνερ, ιδρυτής του Playboy πριν πεθάνει.
Κάνοντας α αναδρομή στη βογραφία του εντοπίσαμε ότι έχει πολεμήσει και ως στρατιώτης στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ έχει φτιάξει ακόμα και καρτούν για εφημερίδες του στρατού την περίοδο εκείνη!

Αλλού μάλιστα διαβάσαμε ότι ξεκίνησε την καριέρα του ως πολεμικός ρεπόρτερ. 



O Xιου Χεφνερ εκτός από πάμπλουτος επιχειρηματίας και ιδρυτής του Playboy που όλοι γνωρίζουμε υπήρξε και στρατιώτης στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Γεννημένος το 1926 και απόγονος του Κυβερνήτη του Πλίμουθ Γουίλιαμ Μπράντφορντ άρχισε από πολύ νωρίς να δείχνει πόσο ευφυής ήταν.
Ήταν ιδιαίτερα έξυπνος όπως διαβάζουμε στο military.com το IQ του όταν ήταν παιδί ήταν 150.

Όταν αποφοίτησε το 1944 από το σχολείο κατετάγη στο στρατό ως πεζικάριος. Κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης του κέρδισε ένα παράσημο επειδή προχώρησε σε εκτόξευση από M1ενός εξαιρετικό δύσκολου στο χειρισμού του όπλο.

Φωτογραφία: Ο Χιου Χέφνερ ως στατιώτης στο Δεύτερο Παγκσόμιο Πόλεμο

Κατετάχθη στο Camp Adair στο Σάλεμ, στο Όρεγκον και στο Camp Pickett στη Βιρτζίνια. Εξαιρετικά ενδιαφέορον το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δημιούργησε κινούμενα σχέδια για τις εφημερίδες του Στρατού.

Αφού απολύθηκε από το Στρατό το 1946 ακολούθησε το δρόμο της τέχνης
σπουδάζοντας στο Chicago Art Institute από το οποίο και αποφοίτησε και έπειτα στο Πανεπιστήμιο σου Ιλινόις Urbana-Champaign. Έπειτα ήρθε η δουλειά στο Esquire από την οποία και έφυγε γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος με το μισθό του. Τότε ήταν που γεννήθηκε το “Playboy”.

Φωτογραφία: To πρώτο τεύχος του Playboy

Το όνομα «Playboy» επρόκειτο να δοθεί σε μια εταιρεία αυτοκινήτων στο Σικάγο αλλά τελικά υιοθετήθηκε από το περιοδικό του. Το πρώτο τεύχος του δημιουργήθηκε στην κουζίνα του Χέφνερ και επρόκειτο για μια γυμνή φωτογραφία της Marilyn Monroe στη μέση περιοδικού και έτσι γεννήθηκε και μια νέα λέξη («centerfold») .

Φωτογραφία: Mε την τότε σύντροφο του που μετέπειτα έγινε σύζυγος του Μίλλι.

Δεν σκέφτηκε ποτέ το Playboy ως περιοδικό του σέξ είχε δήλώσει αναφέρει το mlitary.com. “Πάντα θεωρούσα ότι πρόκειται για ένα lifestyle περιοδικό στο οποίο το sex παίζει σημαντικό ρόλο” είχε πει.

Με πληροφορίες από military.com, wikipedia
και http://www.onalert.gr