ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γιώργος Λαζαρίδης για το NOOR 1. «αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη»

Στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, ζητώντας από τα κόμματα σύσταση εξεταστικής επιτροπής και μιλώντας  για παρατυπία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην περίπτωση του NOOR 1, απάντησε άμεσα ο βουλευτής B’ Θεσσαλονίκης των ΑΝ.ΕΛ. και μέλος της αρμόδιας επιτροπής Γιώργος Λαζαρίδης.

Πρόκειται, φυσικά, για ένα ζήτημα πολύ σημαντικό, μια υπόθεση ναρκωτικών, ένα θέμα που αφορά στη διαλεύκανση ενός εγκλήματος, που αγγίζει την εθνική ασφάλεια, ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, που ενώ έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον κάποιοι δείχνουν διάθεση παρεμπόδισης της αποκάλυψης της αλήθειας, εκτρέποντας τη συζήτηση και αποφεύγοντας την τοποθέτηση τους επί της ουσίας, με μοναδικό  σκοπό την στείρα αντιπολίτευση.

Όπως ορθά παρατήρησε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. ένας από τους στόχους που έθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πέραν της διαχείρισης των οικονομικών, είναι  η αντιμετώπιση των ζητημάτων διαπλοκής και διαφθοράς αλλά και το πώς θα αποκατασταθεί η έννοια του κράτους δικαίου που διέλυσαν τα κόμματα του χθες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης αγνόησαν ηθελημένα ότι πρόκειται για μια περίπτωση μοναδική.

Πρώτον, μιλάμε για τρεις τόνους ηρωίνης, που είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει βρεθεί ποτέ παγκοσμίως.

Δεύτερον, έχουμε το θάνατο εφτά μαρτύρων, με κινηματογραφικό τρόπο και αυτός είναι ο μοναδικός εν ζωή μάρτυρας. Αυτό το αγνοούν οι συνάδελφοι. Έχουν ανεβάσει τους τόνους, κάτι το οποίο φανερώνει την αμηχανία και τον πανικό τους.

Έως τώρα, όλη τους η αντιπολιτευτική επιχειρηματολογία έχει καταπέσει. Παίξανε με την αξιολόγηση, τους κάηκε το χαρτί, παίξανε με το θέμα του ποιος δικαιούται να καθίσει στην θέση του συγκυβερνήτη σε ελικόπτερο, τους κάηκε και αυτό, ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης και Πρόεδρος μας, με το βιβλίο πτητικών κανόνων ελικοπτέρων που παρουσίασε στην ολομέλεια της βουλής απέδειξε τη νομιμότητα της πράξης αποστομώνοντας τους συκοφάντες.

Αλλά πρόκειται για την γνωστή στην αντιπολίτευση μέθοδο, που με τον παρελκυστικό αυτόν τρόπο ή, αν θέλετε, με πυρά αντιπερισπασμού η Αντιπολίτευση προσπαθεί  να στρέψει την προσοχή της κοινωνίας αλλού. Βλέπετε, βγαίνουν και οι αποκαλύψεις όσον αφορά την υγεία, τα εξοπλιστικά κ.τ.λ. και φαίνεται πλέον ποια είναι η αντίληψη της Αντιπολίτευσης για την ηθική.

Μια ηθική που υποδεικνύεται και αποδεικνύεται από την πρόθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με την σχετική πρόθεση του αντιπροέδρου της να ζητήσει διαγραφή του δανείου της, των 240 εκατομμυρίων. Αυτή είναι η αντίληψη περί ηθικής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μην έρχεται τώρα να μας κουνάει το δάχτυλο και να μας κάνει μαθήματα ηθικής. Δεν μπορεί να μιλάει για ηθική.

Ο Αντιπρόεδρός σας το ζήτησε και μάλιστα ταύτισε ένα κόμμα με τη λειτουργία της δημοκρατίας. Λέει «Εάν δε χαριστεί αυτό το δάνειο, δεν μπορεί να λειτουργεί η δημοκρατία σωστά». Δηλαδή, μιλάμε για καθεστωτική αντίληψη.

Δε μπορεί λοιπόν να έρχονται αυτοί και να μας κάνουν μαθήματα ηθικής!