ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξύλο έξω απο την ΕΡΤ3 κατά την επίσκεψη Γιούνκερ στην Θεσσαλονίκη

Στις έξι και μισή τα άτομα για την συγκέντρωση κατά της αναγόρευσης του κ. Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα της νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχαν αρχίσει να μαζεύονται στον Λευκό Πύργο.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν μεταξύ άλλων της οργάνωσης ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, της Ο.Κ.Δ.Ε. και της Λαϊκής Ενότητας αλλά υπήρχαν και αρκετοί φοιτητές της νομικής σχολής μέσα στο πλήθος.
Στο Μακεδονία Παλλάς την ίδια ώρα είχαν αρχίσει να στήνουν τέσσερις κλούβες οι αστυνομικοί.

Γύρο στα 200 άτομα τελικά μαζεύτηκαν στην συγκέντρωση και άρχισαν να περπατούν στην Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου φωνάζοντας συνθήματα θέλοντας να καταλήξουν στο Μέγαρο Μουσικής που γινόταν η τελετή. Όταν έφτασαν κοντά στις κλούβες στο Μακεδονία Παλλάς δημιουργήθηκαν δυο ανθρώπινες αλυσίδες, μια των διαδηλωτών και μια των αστυνομικών. Υπήρχαν διαπληκτισμοί και χρήση δακρυγόνων. Ακουγόντουσαν συνθήματα όπως: Μπάτσοι-ΤV-Νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουν μαζί.

Οκτώ παρά τέταρτο ανέβηκαν στην Β. Ολγας αφού δεν κατάφεραν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο Μακεδονία Παλλάς, όπου επιτέθηκαν οι διαδηλωτές με τις σημαίες τους, στους αστυνομικούς και ταρακουνούσαν το φορτηγάκι της αστυνομίας που ήταν εκεί.

Καθώς ανέβαιναν οι διαδηλωτές για το βυζαντινό Μουσείο με κατάληξη το ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ3 μια κυρία μεγάλης ηλικίας φώναξε στους αστυνομικούς: «Δεν θα περπατήσετε μαζί μας! Αν δεν θέλετε επεισόδια να μείνετε πίσω!».

Καθώς κατέληξε η πορεία στην ΕΡΤ3 εκεί κατάφερε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών να μπει μέσα ενώ οι υπόλοιποι δεν άφησαν την αστυνομία να περάσει και πάλι δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα και φωνάζοντας συνθήματα.

Το έτυμα τους τώρα ήταν να μαγνητοσκοπήσουν κάποιες δηλώσεις για να τις παίξει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αίτημα που δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι στιγμής.

Οι διαδηλωτές πλέον άρχισαν να αποχωρούν και υπήρχαν μόνο κάποιες δηλώσεις σε κανάλια αλλά και όχι της ΕΡΤ για αυτή την απαγόρευση του αιτήματος αυτού και για την αντίθετη θέση που είχαν για την αναγόρευση του Γιούνκερ αλλά και της κυβέρνησης.