ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπία Οδός: «Τρέχει» να δοθεί στην κυκλοφορία

Ξεκινά η παράδοση στην κυκλοφορία τμημάτων της Ολυμπίας Οδού, καθώς σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε έως το τέλος Ιουλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού έως το Κιάτο και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στις κυκλοφορία και οι δύο σήραγγες Δερβενίου στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Πάτρα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, ώς το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή παράπλευρου δρόμου από την Αρχαία Κόρινθο έως το Κιάτο, για την αποσυμφόρηση της παλαιάς εθνικής οδού, η κατασκευή του οποίου έχει ξεκινήσει.

Θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα τηρηθούν στο έπακρο τα χρονοδιαγράμματα και θα ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός τον Μάρτιο του 2017 και τον προσεχή Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί πλήρως ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα με την περιμετρική της Καλαμάτας, ενώ μεθαύριο ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα δώσει στην κυκλοφορία τον κόμβο και τη συνδετήρια οδό της Μεγαλόπολης.

Ο γενικός γραμματέας προς επίρρωση των παραπάνω σημείωσε ότι στις αρχές του 2015 οι ρυθμοί απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων στους μεγάλους οδικούς άξονες ήταν τέτοιοι που αντιστοιχούσαν σε οικονομικές καταβολές 4 με 6 εκατ. ευρώ τον μήνα και σήμερα, τον τελευταίο μήνα, οι καταβολές άγγιξαν τα 30 εκατ. ευρώ.

Επανέλαβε ότι το μεγάλο στοίχημα του Μαρτίου του 2017 θα κατακτηθεί και όλα τα ενδιάμεσα χρονικά ορόσημα θα υλοποιηθούν στο έπακρο.

Ακόμη, αναφορικά με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου του Μορέα, ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι, «τα χρονοδιαγράμματα όχι απλά έχουν τηρηθεί πλήρως, αλλά πολλές φορές είμαστε πιο μπροστά και πιο έγκαιρα έτοιμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε ανακοινώσει».

Προσθέτοντας, «είχαμε πει ότι εντός του Ιουλίου θα παραδοθεί ο κόμβος της Μεγαλόπολης και πράγματι μεθαύριο Πέμπτη δίνουμε στην κυκλοφορία αυτόν τον σημαντικό για τη Μεγαλόπολη δρόμο και το ίδιο θα ισχύσει σε όλο τον Μορέα και για την περιμετρική της Καλαμάτας».

Έγιναν πρόσθετες συμπληρωματικές εργασίες

Επιπλέον για την περιμετρική της Καλαμάτας, ο κ. Δέδες τόνισε: «Να μην ξεχνάμε ότι πολλές πρόσθετες συμπληρωματικές εργασίες έγιναν σε αυτό το κομμάτι του οδικού άξονα του Μορέα, ακριβώς για να ικανοποιηθούν τοπικά αιτήματα, που αφορούσαν είτε τον πλήρη κόμβο Καρέλια, είτε τον πλήρη κόμβο Λέικων, είτε προσβάσεις και τρόπους εισόδου – εξόδου, που απέκτησαν δικαιολογημένα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών».

Κλείνοντας τόνισε: «Με τις πρόσθετες συμπληρωματικές εργασίες έχει κατακτηθεί μια μεγάλη συνέπεια στην τήρηση των συμφωνηθέντων και τον Οκτώβριο θα ολοκληρώσουμε τον πρώτο εθνικό αυτοκινητόδρομο παραχώρησης πλήρως, παραδίδοντας και την περιμετρική της Καλαμάτας».

Πηγή: naftemporiki