ΕΙΔΗΣΕΙΣ
katrougalos

Ολη η αντιπολίτευση κατά Κατρούγκαλου για το «κρυφτούλι» με το ασφαλιστικό

Αντιδρούν οι πολιτικοί αρχηγοί στην «περιφορά» του νέου ασφαλιστικού από τον Κατρούγκαλο. Ο υπ. Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έχει από το πρωί διαδοχικές επαφές, αρχικά με τους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι συναντήσεις ξεκίνησαν στις 11 με τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ ακολούθησε  συνάντηση με τον Βασίλη Λεβέντη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Το σχέδιο του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό θα σταλεί στου Θεσμούς με e-mail αργά το απόγευμα μετά το ραντεβού το κ. Κατρούγκαλου με τον Πρόεδρό  της Δημοκρατίας.

«Ο Τσίπρας το μόνο που ψάχνει είναι μια συναίνεση στο λάθος», τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τη συνάντηση. «Εχουμε σαφείς θέσεις για το ασφαλιστικό, επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε στη Βουλή», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης αρνήθηκε να συναντηθεί για το σχέδιο Κατρούγκαλου και με κείμενό του στο διαδίκτυο επιτίθεται στην κυβέρνηση για τα σημερινά ραντεβού. «Βρήκε, λοιπόν, η κυβέρνηση τη λύση για το ασφαλιστικό και αυτές τις ώρες την στέλνει – αν δεν την έχει στείλει ήδη – στην «τρόικα» για έγκριση. Ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπουργός ενημερώνει τους αρχηγούς αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (!) για την πρόταση της κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι οι συναντήσεις του κ.Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους. Καμία συζήτηση, καμία αλλαγή, καμία διόρθωση δεν μπορεί να γίνει επί των προτάσεών τους. Μόνο χειραψίες, αλληλοκατανόηση και κρύα χαμόγελα. Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω», αναφέρει. Ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπ. Εργασίας, σημειώνει ότι «το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με την κυβέρνηση, ούτε προφανώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα. Δεν θα μετέχουμε, λοιπόν, σε συναντήσεις «έτσι χωρίς πρόγραμμα» επειδή οι τύποι το επιβάλλουν. Ήμασταν και είμαστε παρόντες για τα σημαντικά. Να συνεννοηθούμε πως θα σωθεί η χώρα. Όχι να συνεννοηθούμε πως θα είναι το κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας του πολιτικού συστήματος. Στα θεάματα, λοιπόν, και στις παράτες να μην μας υπολογίζουν».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας το κείμενο για το νέο Ασφαλιστικό που του παρέδωσε σήμερα ο υπ. Εργασίας, στάθηκε στα νέα πλαφόν που θεσπίζονται για το ύψος των συντάξεων και όπως αποκάλυψε είναι 2.200 ευρώ για την κύρια σύνταξη και 3.000 για τις πολλαπλές συντάξεις.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και αρκετοί συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά. Δεν θέλει να αγγίξει τους βολεμένους. Με τον τρόπο που προχωρούν θα καταρρεύσουν. Τρώνε χρόνο».

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ακόμη την ανησυχία που του εξέφρασε ο υπ. Εργασίας, ότι οι Θεσμοί δεν θα δεχτούν τις εναλλακτικές λύσεις και δεν θα αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων. «Δεν έχουμε πειστεί να στηρίξουμε το Ασφαλιστικό, ακόμα και αν επιμένει η κυβέρνηση πρόκειται για μονόπλευρο φλερτ». Την ίδια ώρα επανέφερε το αίτημα του για οικουμενική κυβέρνηση.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παίρνοντας στα χέρια του το σχέδιο του Νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, εξέφρασε την ανησυχία του και τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει επανάπαυση του ελληνικού λαού που θα βρεθεί αύριο και θα χρειαστεί σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τους προκατόχους της», επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα αντιπαλέψει για να μην έρθει τέτοιο Νομοσχέδιο στη Βουλή.

Θα ακολουθήσει η συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά, ενώ το απόγευμα, στις 6, ο υπ. Εργασίας θα ενημερώσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.